Инкасо автомобилът дошъл да зарежда банкоматите в столичния Ринг молКласика

...
Инкасо автомобилът дошъл да зарежда банкоматите в столичния Ринг молКласика
Коментари Харесай

Касети с половин милион задигнаха маскирани бандити

Инкасо автомобилът пристигнал да зарежда банкоматите в столичния Ринг мол
Класика в жанра: Опожарени са крадените коли с подправени украински номера

Разпитват двамата охранители като очевидци

Касети за банкомат, натъпкани с към половин милион лв., бяха отмъкнати при въоръжен обир, изкусен до елементи по-добре от доста кино продукции.

Както заяви „ Труд NEWS ”, закононарушението бе осъществено в 7,30 ч. в Ринг мол на Южната дъга на Околовръстното шосе на София. В безлюдния по това време паркинг на Ниво 0 дошъл по нормалния си маршрут инкасов автомобил с двама чиновници на компанията „ ВИП секюрити “, с цел да зарежда банкомати в мола.

Малко преди да спрат, пред тях набила спирачки лека кола  с украински номера. От нея изскочили мъже с черни облекла и маски с прорези за очите. Насочили автомати и изкомандвали: „ Излизай! Лягай на земята! “ Шофьорът бил повален с удар в главата, а сътрудника му го закопчали с белезници. Двамата гардове останали да лежат под дулото на оръжието.

Бандитите отворили каросерията на инкасо автомобила. Отзад към него се доближила втора лека кола, в която били претрупани касетите за банкомати. Преди да избягат, обирджиите, за които се допуска, че са били четирима, срязали едната от предните гуми на инкасовия автомобил.

Ударът завършил за броени секунди, без пушка да пукне и без някой да пострада. Сцената била снимана от камерите на Ниво 0. Двата автомобила с нападателите отпътували по Околовръстното. След минути колите, които били прясно откраднати, избухнали в пламъци на черен път в квартал „ Кръстова вада “, който се намира по пътя за квартал „ Драгалевци “. Украинските номера също били отмъкнати и оповестени от притежателите им за търсене.

Все още се прецизира точната сума, която е била в отмъкнатите касети, като се чакат копия от документи от банките.

Според стартирани най-разпространеният модел банкомати у нас се зареждат с по три касети по 40 000 лв.. Обикновено инкасовите коли возят от 9 до 12 или 15 касети, тъй че плячката на бандитите евентуално възлиза на половин милион.   

Двамата охранители били откарани в Столична дирекция на вътрешните работи, където почнали техните разпити като очевидци. След първите им показания проверяващите ще изчакат да се успокоят и още веднъж ще стартират да им задават въпроси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР