Инженерите на Intel ще се посветят на космическата електроника в

...
Инженерите на Intel ще се посветят на космическата електроника в
Коментари Харесай

Intel ще помага на Boeing в космическата електроника 


Инженерите на Intel ще се посветят на галактическата електроника в партньорство с Boeing 
(снимка: Walden Kirsch / Intel)

Две от водещите в света компании, Boeing и Intel, оповестиха партньорство за създаване на съвременна микроелектроника за галактическата промишленост. Съвместните екипи ще се съсредоточат върху основаването на ултрамалки полупроводникови съставни елементи, които обезпечават самостоятелни и сигурни калкулации на необятна гама въздушни и галактически платформи.  

Очаква се съдействието да форсира напредъка на Boeing в основни и нововъзникващи области на аерокосмическата промишленост с фокус върху цифровите технологии, оповестиха от компанията. Партньорите заявяват необятен обсег на разработка и произвеждане, вариращ от взаимно планиране на базови чипове до практическо осъществяване на пълномащабни планове. 

Boeing ще работи с Intel върху софтуерния развой 18A (18 ангстрьома), усъвършенствания развой на произвеждане Si CMOS и други технологии за основаване на платформи от последващо потомство, нужни за националната сигурност на Съединени американски щати. 

„ Нашето партньорство с Boeing е още една опция да използваме силата на ненадминатата силициева технология на Intel за създаване на авиокосмически системи от международна класа, които са сериозни за световната конкурентоспособност на страната ни “, сподели Камерън Чехре, вицепрезидент на подразделението и общоприет управител на Intel Public Sector. 
още по темата
Други предстоящи изгоди за Boeing от партньорството с Intel са усъвършенстване на софтуерните процеси за понижаване на времето и разноските за комерсиализация на дизайнерските хрумвания и повишение на квалификацията на инженерния личен състав. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР