Инженери са установили през февруари тази година, че корозията на

...
Инженери са установили през февруари тази година, че корозията на
Коментари Харесай

Още през февруари експерти установили корозия по въжетата на моста в Генуа

Инженери са открили през февруари тази година, че корозията на металните въжета, крепящи моста " Моранди " в Генуа, е понижила с 20% якостта на пътното оборудване. Това заяви през днешния ден италианското списание " Еспресо ", представено от АП.
 

Въпреки тази констатация, " нито министерството, нито компанията оператор на автомагистралата не са обсъждали понижаване на трафика, отклонение на тежките камиони, стесняване на пътното платно от две на една лента или ограничение на скоростта " по моста, написа списанието.
 
 Gulliver/Getty Images

Публикацията се базира на изявления от съвещание с присъединяване на архитекта Роберто Фераца, началник на държавната комисия, проверяваща злополуката , и инженера Антонио Бренчик , който в предишното постоянно е говорел за дефектите по моста, част от който рухна на 14 август и аргументи гибелта на 43-ма души и евакуацията на 600.
 

 
 Gulliver/Getty Images-->

На конференция през днешния ден някогашният транспортен министър Грациано Делрио сподели, че " никой не е алармирал за ограничение на трафика " по моста.

В същото време репортерът от " Еспресо " Фабрицио Гати разяснява пред телевизионния канал " Скай Теледжорнале 24 ", че понижената с 20% здравина не би била от голяма важност за актуален мост.

 
 Gulliver/Getty Images

" В случая със конструкция като " Моранди " , за чиито недостатъци се е знаело, е трябвало да се работи по-бързо и по-решително " , твърди журналистът. " Всички са осъзнавали добре положението на моста ", разяснява още Гати.

 
 Gulliver/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР