Инженери от Австралия създадоха нова методика за предаване на информация

...
Инженери от Австралия създадоха нова методика за предаване на информация
Коментари Харесай

100 пъти по-бърз интернет през оптичен кабел

Инженери от Австралия сътвориха нова методика за предаване на информация през оптичен кабел. Системата е съвместима със в този момент съществуващата оптика, само че прави предаването на данни 100 пъти по-бързо.

Екип от учени от университета в Мелбърн основава нова технология, която също по този начин употребява формата на светлинните върни, само че и тези от така наречен незабележим набор. Вълните се " завихрят " в специфична серпантина, като по този метод се реализира нарастване на ъгловия орбитален миг. Системата е сходна с тази на ДНК спиралата.



 

Основното предизвикателство пред екипа от Мелбърн е било да създадат стилен приемащ модул. Първоначално той е бил с размерите на кухненска маса, само че след това размерите му са сведени до такива, сходни на кутия от цигари. Детекторът мигновено декодира сигнала и го предава на електронните устройства.

 

Австралийската разработка е изцяло съвместима със сегашните телекомуникационни системи, само че скоростта на предаване на данни е 100 пъти по-бърза. Основна заслуга за това има новият лъкатушен прийом.



 

fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР