Инженер от Враца е починал след като е бил върнат

...
Инженер от Враца е починал след като е бил върнат
Коментари Харесай

Лекарска грешка?! Инженер от Враца почина, след като бе върнат от Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ /снимки/

Инженер от Враца е умрял откакто е бил върнат от Спешното поделение на МБАЛ “Христо Ботев “, научи организация BulNews.
За трагичната развръзка пред наш кореспондент описа Десислава Цупарска, която е негова близка другарка.
60-годишният инж. Цветан Георгиев Георгиев се почувствал зле в петък /29 май/, когато почнал да изпитва компликация с уринирането и повръщал черна мътилка с късчета, коремът му е бил мощно издут, езикът му – пожълтял, а по краката му се появили червеникаво-синкави петна. В събота, към обяд, той се свързал с персоналния си доктор, който го посъветвал да отиде до незабавното поделение. Мъжът решил да изчака до понеделник, защото събота и неделя са почивни дни.
Часовете сред събота и неделя обаче се оказали съдбовни и положението му се влошило. Тогава негови близки другари го закарали до незабавното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “. На регистратурата е разказана симптоматиката му и е снета цялостна анамнеза, описват те.
В лечебното заведение са били известени, че мъжът има доста съпътстващи болести, за които е приемал постоянно изписаните му медикаменти и е носил нужната документи. Предоставена им е и течността, която е повръщал в стерилно шише, съхранявано в ледник, с цел да може тя да бъде изследвана.
На прегледа обаче придружителката му не е била позволена. Тя споделя, че са близки от повече от 20г. и той постоянно е разчитал на нея за лекарска помощ.
Прегледът е траял към 10 минути. След като е излязъл, болният е споделил, че трима души са пробвали да му сложат катетър, само че не са съумели. Посъветвали са го да потърси частен уролог. Той е споделил още, че му е било обяснено, че повръщането е обикновено. Не са му дали лист, в който да бъде разказан прегледа и по думи на приятелката му, е бил отпратен в полушоково положение. Те отишли в дома ѝ, където тя се грижела за него.
Жената се свързала с уролога доктор Борис Банков, с който са уговорили час за обзор на идната заран в 8.30 часа.
На сутринта, към 7 часа, тя излязла и Цветан останал в дома им с мъжа ѝ. Около 7 часа тя му се обадила, с цел да го попита по какъв начин е и той отвърнал, че към този момент е половин човек. Извикали са такси, с цел да отидат на частния обзор. На болния обаче му прилошало и споделил, че ще повърне, след което отишъл в банята, строполил се на земята и затиснал вратата. Докато брачният партньор на Десислава съумял да влезе минали към 10 минути. Тогава Цветан към този момент нямал пулс. Веднага бил извикан незабавен екип, който дошъл след към 20 минути, само че медиците само установили гибелта му.
Аутопсия не е направена, защото майката е стара, а сестра му не може да се прибере от Аржентина, поради обстановката с COVID-19.
Близките на умрелия питат по какъв начин от незабавното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ връщат човек в тежко положение, вместо той да бъде приет в болница и се надяват виновниците да бъдат осъдени.
Погребението на инж. Цветан Георгиев ще се извърши през днешния ден, в 13 часа, в село Върбица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР