Инженер на Тесла е бил нападнат от робот по време

...
Инженер на Тесла е бил нападнат от робот по време
Коментари Харесай

Инженер на Тесла е бил нападнат от робот - пробил ръката и гърба му

Инженер на " Тесла " е бил атакуван от робот по време на щета във фабриката на компанията в Гига Тексас, покрай Остин.

Двама очевидци са следили с смут по какъв начин техният сътрудник е бил атакуван от машината, предопределена да хваща и реалокира прясно отлети алуминиеви елементи за коли.

Роботът е притиснал мъжа, който в този миг е програмирал софтуера на намиращите се наоколо два изключени робота, преди да забие металните си нокти в гърба и ръката на служащия, оставяйки " кървава диря " по стените на фабриката.

Инцидентът, при който жертвата е с " отворена рана " на лявата си ръка, е оголен в отчет за пострадвания от 2021 година, подаден до окръг Травис и федералните регулатори, който е прегледан от DailyMail.

Според един от юристите, които съставляват служащите на " Тесла ", съобщи пред DailyMail, че счита, че броят на пострадванията при сходни произшествия е занижен.

Според него това занижаване включва даже гибелта на строителен служащ на 28 септември 2021 година, който е бил нает да оказва помощ за построяването на самата фабрика.

Според отчета на правосъдния доктор на окръг Травис този строителен служащ - Антелмо Рамирес, е умрял от топлинен удар, до момента в който е помагал за построяването на дългата над 2 000 акра фабрика на Tesla Giga Texas.

Според тъжба, подадена от името на служащите в Giga Texas до Американската администрация за сигурност и здраве при работа (OSHA),  изпълнителите и подизпълнителите на Tesla са дали на някои от наетите лица подправени документи за сигурност.

" Работниците оповестяват, че когато са имали потребност от образование, просто са им изпращали PDF файлове или изображения на документи посредством SMS или WhatsApp в границите на няколко дни ", споделя юристът.   " Няма никакъв вероятен метод, по който служащите да са могли даже да преминат нужното образование ".

Копие от годишния отчет на " Тесла " за спазването на условията през 2021 година за Гига Тексас обаче най-малко документира кървавата офанзива на софтуерния инженер с робот, въпреки и с нищожни детайлности.

В оскъдния запис от 10 ноември 2021 година се разказва по какъв начин " скъсване " е било нанесена на " инженер ", като " обектът на причиняване " е бил " робот ".

Според " Тесла " раните на инженера, нанесени на лявата му ръка, са претендирали " нула " дни отпуск от работа за възобновяване.

Двамата очевидци на събитието, което се е случило в частта на фабриката в Тексас, където се сглобяват първите шасита на колите, обаче описаха на репортерите на The Information по-разтърсваща история.

Докато кървящият инженер на " Тесла " се опитвал да се освободи от хватката на сглобяващия робот, различен служащ натиснал спешния бутон " стоп ", с цел да приключи офанзивата.

След като се освободил, инженерът паднал " на няколко метра надолу по улей, предопределен за събиране на алуминиев скрап, оставяйки след себе си диря от кръв ", съгласно The Information.

Нараняванията на служащите, за които Tesla сама оповестява, варират от контузии, породени от тъпи предмети, през излагане на химикали, до повреди с машини, поради които някои служащи се възвръщат с месеци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР