Инж. Йордан Василев е кандидатът на БСП за районен кмет

...
Инж. Йордан Василев е кандидатът на БСП за районен кмет
Коментари Харесай

Инж. Йордан Василев е кандидатът на БСП за кмет на Източен

Инж. Йордан Василев е претендентът на Българска социалистическа партия за областен кмет на пловдивския регион „ Източен ”. Това взеха решение на съвещание нощес делегатите на районната конференция. Те утвърдиха номинацията на своя ръководител единомислещо.

Василев влиза в конкуренцията с ясни цели и изчерпателен разбор на проблемите в региона. Той показа цялостна карта на сериозните инфраструктурни, просветителни, комунални, екологични и административни дефицити. След като ги дефинира по квартали и микрорайони, ИТ - експертът уточни и тяхното премахване в съответни периоди. Той отдели особено внимание и на кв. Столипиново, за който инициира създаването на целева тактика. „ Разработката засяга оправянето с противозаконното строителство, престъпността, опазването на здравето и образованието. За реализацията й обаче е нужна сериозна и поредна политическа воля ”, акцентира ръководителят на структурата и претендент за областен кмет.

Той посочи, че идните избори ще бъдат доста сложни и комплицирани, по тази причина настоя за цялостна готовност на партийния учредителен запас. „ Резултатите от европейския избор ни дават учредения да считаме, че можем да спечелим в р. „ Източен ”, сподели Василев и показа обстоен проект на предизборната акция.
Йордан Василев е роден и израсъл в р. „ Източен ”. До 7 клас е учил СУ „ Симон Боливар ”, а междинното си обучение е приключил в паралелката по математика с немски език в „ СУ „ К. Величков ”. Притежава тапия по компетентност „ Компютърни системи и технологии ” от Техническия университет – филиал Пловдив. Член е на Българска социалистическа партия от 2001 година, доста деятелен деятел на младежката организация, а от 2016 г управлява структурата на социалистите в „ Източен ”. В предизборната акция през 2017 година взе участие в екипа на проф. Иво Христов. Семеен, с две деца и личен ИТ-бизнес.

Социалистите от Българска социалистическа партия – Източен имат пет номинации за кандидат-кмет на Пловдив. Това са шефът на Английската гимназия и сегашен ръководител на съветническата група Николай Радев, съветниците от предишния мандат – Минка Сърнешка и юрист Тодор Кръстев, някогашният началник на пловдивската полиция и настоящ консултант на президента Радев Пламен Узунов и специалистът по европейски политики и стратегии Дияна Димитрова. За включване в листата на общински съветници от Българска социалистическа партия от главните партийни организации в региона са препоръчани двайсет имена. Тя ще бъде подредена на 7 септември от Градската партийна конференция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР