Инж. Марио Нешев печели конкурса за управител на регионалния оператор

...
Инж. Марио Нешев печели конкурса за управител на регионалния оператор
Коментари Харесай

Марио Нешев сяда в директорския стол на Кюстендилска вода

Инж. Марио Нешев печели състезанието за шеф на районния оператор " Кюстендилска вода ", оповестяват от Български ВиК холдинг. И инж. Нешев и съперниците му - инж. Иво Иванов и инж. Георги Георгиев са някогашни шефове на сдружението, което е в тежко финансово състояние.

Конкурсът за шеф на " Кюстендилска вода " беше разгласен през предишния ноември. Дружеството е със съществени кадрови, административни и най-много финансови проблеми. Задълженията му надвишават 2 благ. лв..

8 от 9-те общини в Кюстендилска област членуват в районната ВиК асоциация - без Сапарева баня. Няколко общини - Дупница, Рила, Бобошево, желаеха да изоставен и да основат собствен воден регулатор. Причините са, че дотациите за поддържането и подмяната на ВиК мрежите по обитаемоте места са оскъдни, тук-там има течове и над 70 % загуби на вода. Довеждащите водопроводи за Бобов дол, Кюстендил, за Рилското корито би трябвало да бъдат сменени.

Това, че районната ВиК асоциация не е консолидирана е проблем и за региона не се отпускат никакви европейски средства и финансиране. Ръководството на " Български ВиК холдинг " ЕАД чака от новия началник да изготви план за финансово изцеление на сдружението и увеличаване на вложенията в подмяна на водопроводната и канализационната мрежа, се споделя в известието по избора на новия началник на " Кюстендилска вода ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР