Инж. Илза Чинкова е избрана за член на Съвета на

...
Инж. Илза Чинкова е избрана за член на Съвета на
Коментари Харесай

Илза Чинкова е новият изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД

Инж. Илза Чинкова е определена за член на Съвета на шефовете на, до осъществяване на нова конкурсна процедура за номиниране на член представител на страната в борда.

От 01.02.2022 година тя поема и функционалността на изпълнителен шеф на въгледобивното сдружение.

Тя беше показана пред управителния състав на Дружеството от Диан Димитров, член на Съвета на шефовете на Българския енергиен холдинг, който акцентира, че се надява да има дълъг небосвод за работа и да бъде основан добър екип, който да обезпечи последователност. По думите му, от холдинга декларират своята подготвеност да откликват на провокациите пред „ Мини Марица-изток “ ЕАД и проблемите на заетите в сдружението, които могат да разчитат на цялостна поддръжка в дълготраен порядък. Диан Димитров увери, че решението за смяна на седалището на „ Мини Марица-изток “ ЕАД ще бъде анулирано.

В първото си изказване инж. Илза Чинкова акцентира желанието си да сътвори спокойна и сигурна работна среда, в която всеки да способства за реализиране на високи професионални резултати. Именно те стоят в основата на устойчивия напредък и стабилната енергийна система на страната. На въпрос на обществените сътрудници за цената на въглищата, инж. Чинкова показа, че тя дава опция за вложения и по-добро равнище и надеждност на техниката за обезпечаване на добива. „ Имаме причините и всички учредения да желаеме повишение на цената на въглищата. Ще държа на последователност. Заедно с вас ще търсим най-хубавите решения за комплекса, да работим оптимално дълго и при най-хубави условия. “, добави тя.

Зам. изпълнителният шеф Димитър Чолаков насочи своето благопожелание за триумф и високи достижения като акцентира: „ Трудностите постоянно са ни обединявали, да потвърдим, че със своята всеотдайна работа и висок професионализъм сме подготвени да посрещнем всяко предизвикателство “.

Илза Чинкова организира и първата си среща с шефовете на трите рудника в комплекса „ Мини Марица-изток “ ЕАД – Милен Манов, Живко Бончев и Тошко Кавалджиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР