Инж. Димитър Димов, съсобственик на бутиковата изба Ялово“ стана носител

...
Инж. Димитър Димов, съсобственик на бутиковата изба Ялово“ стана носител
Коментари Харесай

Инж. Димитър Димов от изба Ялово стана Енолог на 2022

Инж. Димитър Димов, съсобственик на бутиковата маза „ Ялово “ стана притежател на наградата „ Енолог на 2022 “. Годишните оценки бяха раздадени от Съюза на енолозите в България онлайн след двегодишно спиране. Наградите са в четири категории - „ Млад енолог “, премия „ Христо Дерменджиев “, приз за повсеместен принос във винарството и „ Енолог на България “ за 2022 година.

„ Благодаря за оценката и се надявам всички дружно да посрещаме новите провокации пред производството на качествени виновност “, сподели при награждаването си инж. Димов. Отличието му бе връчено от миналогодишния притежател на наградата „ Енолог на годината “ Мадлена Кузманова от „ Шато Копса “. Той получи плакет и бронзовия Дионисиев венец – знак на наградата, направен от скулптора Адриан Новаков, който се предава всяка година на най-хубавия енолог от миналогодишния притежател на премията.

Инж. Димитър Димов е трето потомство винар.Той основава виновност със личен почерк у нас и в чужбина. Завършва УХТ, а след специализация във Франция има френска национална тапия за енолог. Работил е във винарни в Лангедок, Шампан и Бордо, Нова Зеландия, както и за разнообразни планове в България. Професионалните му пълномощия обгръщат всички аспекти на винарството – от лозата до бутилката, в това число винен маркетинг и развиване на винен туризъм. Основен приоритет в активността му е опазване на старите локални сортове, както и биологичното лозарство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР