Инициативният комитет за присъединяването на Белащица съм Пловдив внесе в

...
Инициативният комитет за присъединяването на Белащица съм Пловдив внесе в
Коментари Харесай

Внесоха подписката за референдума за присъединяване на Белащица към Пловдив

Инициативният комитет за присъединението на Белащица съм Пловдив внесе в общинските препоръки на Родопи и Пловдив подписката на хората на селото за осъществяване на референдум.

Събрани са 33 листа с 490 подписа, положени собственоръчно от поданици с непрекъснат адрес в селото, заяви за Дарик Павел Гимишев от комитета. Подписката е съпроводена с претекстове, както и стимулирано писма в поддържа от кмета на село Белащица, посочи още той.

В рамките на месец двата Общински съвета би трябвало да насрочат сесии по проблема.

Референдумът за обособяване на Белащица от община Родопи и присъединение към Пловдив като квартал беше иницииран от част от локалните поданици на селото в края на май. Хората подчертаха тогава пред Дарик, че заемът им на доверие към Община Родопи към този момент е привършен, тъй като нищо от обещаното във връзка с прекъсване на активността на оборудванията и добива на инертни материали, не е направено. Не се работи и по създаване на водопроводна мрежа, макар че поради огромното строителство в Белащица селото е един от най-сериозните финансови донори към бюджета на Родопи.

Според Инициативния комитет на селото, главните изгоди за жителите на Белащица да станат част от втория по величина град, са всекидневно сметосъбиране, прилагане на услугите на Оперативна програма „ Градини и паркове “ и градски превоз.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР