Инициативният комитет внася заявление в парламента146 членове - годините на

...
Инициативният комитет внася заявление в парламента146 членове - годините на
Коментари Харесай

Стартира подписката за референдум за Трети март 

Инициативният комитет внася заявление в Народното събрание
146 членове - годините на Шипченската епопея

Инициативният комитет за осъществяване на референдум за националния празник Трети март ще внесе заявление в Народното събрание за започване на подписка за референдум.

В самодейността вземат участие политици, общественици, учени, публицисти, спортисти, представители на неправителствения бранш, студенти, а тя беше оповестена при започване на септември в София, откакто от ръководещото болшинство оповестиха желание националния празник да бъде заменен и датата да бъде записана в измененията на конституцията.

В момента Инициативният комитет наброява повече от 60 души, измежду които акад. Иван Юхновски, проф. Искра Баева, евродепутатът Петър Витанов, юрист и някогашен зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев, журналистът Явор Дачков и други - общо 146 членове, колкото са годините от Шипченската епопея.

Когато предлагането е направено от предприемчив комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български жители с изборни права и дава отговор на условията на закона, Народното събрание е длъжно да одобри решение за производство на референдум, гласи закона. Срокът за събирането на подписи е три месеца от внасянето на съобщение до ръководителя на Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР