Инициативен комитет на Възраждане иска провеждането на референдум за запазването

...
Инициативен комитет на Възраждане иска провеждането на референдум за запазването
Коментари Харесай

От "Възраждане" започват подписка за запазване на българския лев и против влизане на България в Еврозоната

Инициативен комитет на " Възраждане " желае провеждането на референдум за запазването на българския лев като единствена публична валута до 2043 година. " Съгласни ли сте България да резервира българския лев като единствена национална валута до 2043 година? " - този въпрос ще бъде заложен към българите на националния референдум.

" Причината да сме избрали тази година е ясна и икономическа. В България в идващите най-малко 20 години няма да бъдем подготвени за влизане в Еврозоната “, счита представителят на инициативния комитет Деян Николов, който е и учредителен секретар на структурата на " Възраждане " в София.

Според представителите на комитета въвеждането на еврото е загуба на народен суверенитет.

" Темата е започването на подписка за опазване на българския лев и срещу влизане на България в Еврозоната. Темата е извънредно съдбоносна за България. Една тематика, по която се борим от години да има необятно публично разискване и едно такова съдбоносно решение да не се случи под масата ", акцентира Николов.

От инициативния комитет сигнализираха, че при влизане в Еврозоната " ще се случи инфлация ". Според тях при влизане през 2024 година има риск страната ни да тръгне към гръцкия сюжет. " Ползи не виждаме, в случай че има такива те клонят към нула ", добави още представителят на комитета.

Комитетът на " Възраждане " ще бъде управляван от икономическия консултант на партията на Костадин Костадинов - Виктор Папазов, съгласно който най-голямата задача при събирането на подписи е да проведат осведомителна акция, с цел да знаят хората какво чака България при влизане в Еврозоната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР