Инициативата за референдум 3 март да остане национален празник има

...
Инициативата за референдум 3 март да остане национален празник има
Коментари Харесай

Петър Витанов: Има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред

Инициативата за референдум 3 март да остане народен празник има една цел и тя не е да прераства в партия. Но у хората има очакване даже от хората до президента да се направи партия. Най-малкото тъй като няма опция. Това сподели евродепутатът Петър Витанов в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Той добави, че сред двете няма връзка, въпреки президентът да е изразил поддръжката си към тяхната цел.

„ Има нужда от такава партия. Не мога да каже по кое време ще се случи сходен план и дали ще се реализира изобщо. Обаче така наречен сглобка, която се срами и да се разгласи за коалиция, е безперспективна ", сподели той.

Витанов съобщи, че има потребност от партия, която може да придвижи страната напред.

„ На думи ръководещите заявяват, че са европейци, само че ни отдалечават от всички огромни интеграционни планове, в това число Шенген. Има потребност от партия, която може да придвижи България напред. И тук идва напълно естествено въпросът - кой е българският политик с най-високо доверие. И по тази причина евентуално хората се обръщат към президентската институция, тъй като водачите на „ сглобката " са с по 10% доверие ", разяснява Петър Витанов.

Евродепутатът разяснява и препоръчаните промени в Конституцията.

„ Да ограничиш пълномощията на президента е конюнктурно, не е политически обосновано. Това е някаква злост към президентската институция. Не може изборът на министър-председател да е редуциран до трима души. Ами в случай че те не желаят, какво ще стане? Председател на Върховния касационен съд или ръководител на Конституционния съд за министър-председател - приказваме за разбъркване на управляващите, а разделянето на управляващите е основата на демокрацията от епохи ", счита Петър Витанов.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР