Инициативата в подкрепа на 102-годишната жена, завела дело срещу журналиста

...
Инициативата в подкрепа на 102-годишната жена, завела дело срещу журналиста
Коментари Харесай

Над 20 души поискаха да се включат в колективен иск срещу Волгин и „ползата“ от Народния съд

Инициативата в поддръжка на 102-годишната жена, завела дело против журналиста от БНР Петър Волгин поради апелите му в поддръжка на Народния съд, набира все по-голям интерес, откакто депутатът и държавник.

В профила си във Фейсбук той разгласява известия от искащи да се включат в групов иск против Волгин. 23-ма души споделя персонални истории на свои родственици – някои оповестени за „ врагове на Народа “, подлагани на издевателства в Белене или непосредствено разстрелвани без съд и присъда.

„ В с и ч к о това – единствено за ч е т и р и часа след публикуването на предходния ми пост, в който приканвам всички, които желаят да се включат в групов иск против Петър Волгин, във връзка поста му, отдаден на „ изгодата “ от Народния съд, да ми пишат на персонални. “

Ден по-рано стана ясно, че 102-годишна жена от Лом е завела дело против Волгин поради негов коментар за Народния съд, който гласи: „ Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. “

В исковата си молба дамата е показала, че се е почуствала афектирана от думите му, защото фамилията ѝ е потърпевшо тежко от комунистическия режим. Тя показва, че брачният партньор ѝ е бил извикан за информация и повече никой не го е видял. Две години по-късно е бил разгласен за безследно липсващ.

Искът е за 5 хиляди обезщетение, само че е предявен пред Софийския областен съд отчасти – за 1000 лева, защото дамата не може да си разреши държавната такса от 4% върху цялата сума. Затова Пейков реши да стартира акция за събиране на парите за таксата, с цел да може искът да се предяви в цялостен размер.

Впоследствие акцията прерасна в самодейност за формиране на групов иск.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР