Инициативата Три морета“ трябва да бъде ограничена само и единствено

...
Инициативата Три морета“ трябва да бъде ограничена само и единствено
Коментари Харесай

Румен Петков в Москва: Инициативата „Три морета“ трябва да бъде ограничена само и единствено в икономически, енергийни и инфраструктурни проекти

Инициативата „ Три морета “ би трябвало да бъде лимитирана единствено и само в стопански, енергийни и инфраструктурни планове. Тази позиция изрази в Москва ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков в диалог с Василий Иконников, зам.-председател на Съвета на федерацията. Той добави, че разширението на Инициативата във военната област е изцяло недопустимо и акцентира, че Черно море би трябвало да бъде зона, свободна от милитаристични дейности. Петков сподели още, че партията стои изрично зад позицията за нужда от развиване и нова динамичност на връзките Европа-Русия освен в енергийната, само че и в културната сфера, въз основата на дългогодишни обичаи. Той уточни, че политическото напрежение води и до спад в икономическите връзки, изключително в туризма.
Василий Иконников изрази доволство, че е ръководител на Комисията за другарство с България в Съвета на федерацията, добави, че в страната ни има доста другари и уточни, че двата народа са обединени от славянството, православието и сподели, че е горделив, че Русия е взела участие в Освобождението на България от Турско иго. Иконников изрази подготвеност за поддръжка за осъществяване на туристически конгрес, който да показа двете страни. По гледище на Румен Петков, той пое уговорката да спомага за увеличение на квотата на български студенти в Русия по държавна поръчка. Председателят на Политическа партия АБВ благодари, че след предходния диалог сред двамата, бе решен въпросът за опцията българските студенти да работят в Русия.
В рамките на срещата Иконников акцентира благодарността си за това, че България е дала славянската книжовност и този факт е мотив за голяма горделивост. Той ще бъде посетител у нас по случай Деня на славянската книжовност и българската просвета.
В срещата взе участие и Илиян Сарандалиев, ръководител на Обществото на българските студенти в Русия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР