Инициативата Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно

...
Инициативата Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно
Коментари Харесай

Успяващи млади българи идват с „Поход на вдъхновителите“ на среща в Сливен

Инициативата „ Поход на вдъхновителите “ стигна и до Сливен.

Седем всекидневно успяващи млади българи ще бъдат посетители на града за среща с гимназисти от 8 до 10 клас и учители от учебните заведения в града, студенти от висшите образователни заведения, родители и любознателни жители. Събитието ще се състои от 11 часа на 26 ноември в зала „ Сливен “. Организатор е Профилираната природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “ в партньорство с Общината.

„ Поход на вдъхновителите “ си слага за цел да разсънва /само/инициативността, да въодушевява, стимулира и да унищожава апатията за личното бъдеще на младежите. Инициативата е част от плана „ Аз мога – тук и в този момент “, зародил по концепция на сполучливи програмисти, мениджъри, бизнесмени и лектори в обучителни академии. „ За нас е чест, че Сливен стана част от маршрута на този самобитен поход. Вярвам, че ярките персони, които ще ни гостуват, ще се трансфорат във ентусиазъм за нашите деца и младежи да развиват уменията и гениите си. Примерът, който ще видят, ще им помогне да са смели в фантазиите си и да оценят още по-добре значимостта на знанието, труда на учителите си, поддръжката на родителите и приятелите по пътя напред “, разяснява кметът Стефан Радев.    

Един от вдъхновителите на срещата ще е сливенецът Евгений Йорданов – някогашен ученик на ППМГ „ Добри Чинтулов “, бизнесмен, маркетинг специалист, началник на интернационална компания, основана в България. В срещата ще вземат участие още Биляна Димитрова – юрист по интернационално бизнес право, Антон Чолаков – занимаващ се с архитектура и разработка на програмен продукт с разнообразни технологии, Георги Величков –  собственик на компания за индустриално разчистване, Георги Ангелов – уеб дизайнер, бизнесмен и кулинар, Алекса Тачев – уеб инженер, Кристалин Чавдаров – един от основателите на плана „ Аз мога – тук и в този момент “, бизнесмен в региона на нововъведенията и дизайна, притежател на компании в страната и чужбина.

От основаването си през 2010 г.  до момента са осъществени 51 Похода на вдъхновителите, в 35 обитаеми места, изминатите километри са 17 159. По време на походите са показани 99 успяващи млади българи.

Гост на събитието в Сливен ще бъде зам.кметът Камен Костов. До момента предварителни поръчки за присъединяване са създали 130 гимназисти от града. Входът е свободен, подсетиха от ППМГ „ Добри Чинтулов “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР