Инициативата Пътешествие с мисия, част от националната информационна кампания Вземи

...
Инициативата Пътешествие с мисия, част от националната информационна кампания Вземи
Коментари Харесай

Пътешествие с мисия из Европа ни предизвиква да се движим активно през летните месеци -

Инициативата Пътешествие с задача, част от националната осведомителна акция „ Вземи краката си в ръце интензивно “, започва своето второ издание в нов формат, трансформирайки се в. За четвърта поредна година акцията се организира за повишение на информираността за предварителната защита на хроничната венозна болест (ХВБ), 

Тази година предизвикването уголемява кръгозора си и надвишава границите на страната като предлага дестинации и направления в Европа, които да извървим през месеците юни, юли и август. Взимайки присъединяване в предизвикването, всеки може да стане част от #ОтборСМисия и да се погрижи за здравето на краката си.

Миналогодишното издание на самодейността реализира и надмина задачата от 10 000 000 крачки, като събра над 1300 участници. Тазгодишната цел на Пътешествието е 12 000 000 крачки в името на по-активен метод на живот и здрави и красиви крайници.

До момента Пътешествие с задача из Европа има над 1700 участници, като броят на Отбора с Мисия пораства всекидневно и всеки може свободно да показа освен моменти и броя крачки от формалните направления, само че и такива, които е инициирал самичък. За да се включите в въодушевения #ОтборСМисия, споделете във Facebook групата Пътешествие с Мисия фотоси от своето странствуване и скрийншот от крачкомер (приложение на мобилен телефон, гривна/часовник – крачкомер), който демонстрира броя извървени стъпки от дадения маршрут или от маршрут по ваш избор.

Част от акцията е и запленяващият танц „ Краченица “, основан особено с грижа за дейни и красиви крайници. Всяка стъпка от българската хореография усъвършенства венозната циркулация, тонизира и подкрепя чувството за лекост. А през юли месец започва и ведрата активация #ПътувайИТанцувай.

Комбинация от две обичани развлечения – пътешестване и танцуване, предизвикването дава опция на всеки присъединил се в него да получи незабравимо прекарване като показа в обществените си мрежи по какъв начин танцува „ Краченица “ на открито, тагне venite.bg, употребява хаштаг #ПътувайИТанцувай и провокира двама свои другари, които да създадат същото.

Организaтор на акцията „ Вземи краката си в ръце интензивно “ е Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с поддръжката на уеб страницата www.venite.bg. Хроничната венозна болест (т.нар. разширени вени) визира към 50% от популацията, като се среща по-често измежду дамите. За страдание, болестта постоянно остава недиагностицирано и нелекувано, което води до съществени последствия в това число образуването на тромби в разширените вени. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР