Инициативата на Г-7 за забрана на износа на стоки за

...
Инициативата на Г-7 за забрана на износа на стоки за
Коментари Харесай

Медведев плаши с прекратяване на зърнената сделка

Инициативата на Г-7 за възбрана на износа на артикули за Русия ще има огледален отговор, в който случай " зърнената договорка " ще завърши. За това предизвести   Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, представен от " Интерфакс ".

Той написа в неделя в своя телеграм канал, че концепцията на Г-7 за цялостна възбрана на износа на артикули за Русия допуска и контрапрекратяване на вноса на артикули от нашата страна в най-чувствителните за Г-7 категории.

" В този случай договорката за зърно ще завърши за тях и доста други неща, от които се нуждаят ", сподели Медведев.
 Bloomberg: Г-7 желаят възбрана на целия експорт за Русия
Bloomberg: Г-7 желаят възбрана на целия експорт за Русия

Ще се прави изключение за храни и медикаменти

Припомняме, че на 20 април беше обявено, че редица основни съдружници на Украйна, в това число Съединени американски щати, обмислят налагането на съвсем цялостна възбрана на износа за Русия.

Представители на Г-7 разискват концепцията преди срещата на върха на водачите на Г-7 в Япония през май , обявиха източници. Предполага се, че в последна сметка сходни забранителни ограничения ще бъдат въведени и от страните членки на Европейски Съюз.

Предложението към момента се разисква и може да се промени, означи Bloomberg.

Подобен метод може изцяло да промени съществуващия режим на наказания, като се забрани продажбата на всичко на Русия, като се изключи дребен лист от позволени артикули.

Ако водачите на Г-7 одобрят обсъжданите ограничения на срещата на върха в Япония, там ще бъде контрактуван и лист с изключения от разпоредбите за наказания. Според източници на Bloomberg в него ще попаднат медикаменти и храни.

Според представители на Европейски Съюз в близко бъдеще няма да има нови наказания против Русия. Властите на западните страни евентуално ще се лимитират до разширение на листата на глобените лица и стягане на ограниченията против заобикаляне на към този момент признатите ограничавания, показва изданието.
 Европейски Съюз приготвя и възбрана на стоковия пренос през Русия
Европейски Съюз приготвя и възбрана на стоковия пренос през Русия

Малко евентуално е пакетът да е ориентиран към " Росатом "

Москва твърди, че се е съгласила да удължи договорката единствено до 18 май. Киев и Организация на обединените нации пък показват, че съглашението ще бъде в действие още 60 дни и се пробват да реализират гаранции, че то ще продължи и след този период.

Проверките на кораби се възобновяват според съглашението с посредничеството на Организация на обединените нации за безвреден експорт на зърно от украинските черноморски пристанища. Това съобщи на 19 април украинският вицепремиер Александър Кубраков.

Той написа във Facebook, че " инспекциите на корабите се възобновяват макар опитите на Руската федерация да наруши съглашението ".

Руската осведомителна организация РИА също заяви, че инспекциите към този момент са обновени след двудневни договаряния.
 Украйна удостовери за обновените инспекции на кораби по зърнената договорка
Украйна удостовери за обновените инспекции на кораби по зърнената договорка

" Въпреки опитите на Руската федерация да наруши съглашението "

Украйна и Полша се споразумяха за обновяване на преноса на украинско зърно от петък, само че възбраните за импорт остават в действие в Полша, Словакия и Унгария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР