Инициативата Капачки за бъдеще се проведе днес в центъра на

...
Инициативата Капачки за бъдеще се проведе днес в центъра на
Коментари Харесай

Инициативата Капачки за бъдеще събира пари за неонатална линейка

Инициативата " Капачки за бъдеще " се организира през днешния ден в центъра на София и Благоевград. През целия ден доброволци одобряваха събраните от хората капачки, както и парични дарения.

Стотици хора минаха през днешния ден през пунктовете на самодейността " Капачки за бъдеще " в София и Благоевград, с цел да дарят събраните от тях капачки:

" Аз и моето семейство събираме капачки, откогато съществува акцията, само че за първи път донасяме капачки по този начин проведено на пункта ", споделя Елена Михова.

Националната акция обиколи към този момент 37 града. А задачата е да се съберат пари за неонатална кола за спешна помощ:

" Надяваме се тази година, че ще успеемда съберем за кола за спешна помощ, такива са предварителните данни. За момента за 10тина минути събрахме бус и половина за Благоевград и бием върха от предходната година ", сподели Димитър Димитров – съорганизатор от Благоевград.



" Вече сме създали първа вноска за колата за спешна помощ, тъй че до няколко месеца тя ще бъде реалност и се надяваме да успеем напълно скоро да я дарим на най-нуждаещата се болница. Така че уповавам се през днешния ден да успеем да приключим сполучливо капманията ", разкри Мартина Йорданова, уредник на " Капачки за бъдеще ".

Общата сума, която би трябвало да бъде събрана, е 200 хиляди лв.. Колко тъкмо са събрани през днешния ден, следва да бъде изчислено. Но ентусиазмът на всички присъстващи на пунктовете в разнообразни точки на страната е повече от инфекциозен:

" Какво по-добро може да прави човек неделя заран? Страхотно е! ", сподели Филип Петков, доброволец.

Капачки за бъдеще през днешния ден събираха и в Петрич и Пазарджик.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР