Инициативата „Капачки за Бъдеще“ провежда 9-та поредна кампания в цялата

...
Инициативата „Капачки за Бъдеще“ провежда 9-та поредна кампания в цялата
Коментари Харесай

В 26 града събират „Капачки за Бъдеще“

Инициативата „ Капачки за Бъдеще “ организира 9-та поредна акция в цялата страна. В събота и неделя в 26 града ще се събират пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Със средства от благотворителната самодейност към този момент е купена първата неоанатална кола за спешна помощ, която ще бъде дарена на болница в Пловдив.

В събота и неделя искащите могат да се включат в благотворителната самодейност, като с изключение на пластмасови капачки, към този момент стартират да се събират и алуминиеви кенчета в поддръжка на идеята за детско здравно съоръжение.

Логистиката за събиране е проведена в 26 града, описа Мартина Йорданова, която е част от екипа на " Капачки за бъдеще ".

" Най-голямото събитие, естествено, в София, в неделя от 9 до 17 часа на пл. " Батенберг ", а всички останали градове ги има оповестени, както на нашата фейсбук страница " Капачки за бъдеще ", по този начин и доста медии от цялата страна отразяват акцията, тъй че през търсачка в Google имам вяра, че всеки може да откри къде е най-близкото и комфортно място за него, да съобщи своите пластмасови капачки, а към този момент и алуминиеви кенчета ".

В множеството градове в страната акцията се организира на огромни паркинги на хранителна верига магазини. Мартина Йорданова разгласи, че самодейността " Капачки за бъдеще " към този момент е осигурила първата неонатална кола за спешна помощ, която ще подари в Пловдив и ще обслужва пет области.

" Първата детска кола за спешна помощ, неонатална, която ще оперира в страната, към този момент е реалност. Във вторник следва да я подари на болничното заведение в Пловдив. С тази акция продължаваме да събираме средства за втора и се надяваме през идната година да успеем да я дарим в различен регионален неонатален център, тъй че тя да може да оказва помощ на бебета в потребност ".

За последните 4 години от неправителствената организация " Капачки за бъдеще " са дарили 22 кувьоза за разнообразни общински лечебни заведения в страната. Закупена е здравна инсталация за детски отделения в още 14 лечебни заведения, а в този момент не престават с набиране на средства за втора неонатална кола за спешна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР