Инициативата ITogether.BG цели да позиционира България като световна ИТ дестинация(снимка:

...
Коментари Харесай

Българската ИТ индустрия няма културни различия със Запада


Инициативата ITogether.BG цели да нарежда България като международна ИТ дестинация
(снимка: БАСКОМ)

В българската ИТ промишленост се работи със пристрастеност и няма никакви културни разлики със Западна Европа. Зад това обръщение се сплотиха участниците в първата среща от самодейността ITogether.BG на БАСКОМ, която цели да развива световната общественост на българските ИТ експерти по света и да нарежда България като качествена международна ИТ дестинация.  

В срещата, която се организира в CEO Networking формат, се включиха онлайн и онлайн компании и експерти от София, Враца, Троян, Детройт и Стокхолм. Повечето от тях имат опит и извървян професионален или учебен път в чужбина, само че са избрали България за главно място на своето ИТ развиване.

Специалистите споделиха, че в България се усещат вкъщи, че Балканският полуостров има капацитет да бъде водач в ИТ промишлеността, а за младото потомство сега България наподобява доста по-добро място за живот, в сравнение с преди 20 години, когато родителите им са емигрирали.

Компаниите от БАСКОМ описаха детайлности за двуцифрения растеж на бранша на годишна база и означиха, че единствената причина растежът да не е още по-голям, е неналичието на фрагменти за промишлеността.
още по темата
Участниците в срещата показаха цялостната палитра от компании в бранша – стартъпи, дребни, междинни и огромни, български и интернационалните, продуктови и такива в областта на услугите. Всички те оферират разнородни благоприятни условия за работа по новаторски и забавни планове.

Представени бяха и разнообразни модели на частни просветителни академии, проведени от самите компании в поддръжка на цялостния учебен развой в областта на осведомителните технологии в България.

„ В сектора има място освен за програмисти, само че за всевъзможен вид бизнес и изобретателни специалности. Ние освен работим и живеем в България, само че и се опитваме да подобряваме средата с множеството планове и начинания на БАСКОМ, насочени към обучение, развиване на бизнес процесите, предприемачество, партньорства сред фирмите, разговор с институциите и доста други ”, сподели Бистра Папазова, член на УС на БАСКОМ.

„ Търсим метод да покажем всичко това и на българските ИТ експерти в чужбина и да им кажем: „ Не е ужасно, вълнуващо е! И желаеме да сме дружно! ”, добави Папазова, която е основател на ITogether.BG и CEO нa компанията coBuilder International.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР