Инициативата е резултат от сътрудничество на българското Генерално консулство в

...
Инициативата е резултат от сътрудничество на българското Генерално консулство в
Коментари Харесай

В САЩ знакови сгради бяха озарени в цветовете на българския трибагреник

Инициативата е резултат от съдействие на българското Генерално консулство в Лос Анджелис с локалните управляващи и е израз на уважението към нашата страна и нейната история и обичаи. България е първата непозната страна, почетена по този метод за своя народен празник. На осветяването участваха доста сънародници и задгранични посетители, представители на консулския корпус, локалните управляващи и други

 

Популярният български отбор за национални танци от Лос Анджелис " Хоротропци " направи флашмоб, а екипът на консулството раздаде мартеници и български флагове на всички присъстващи. При осветяването от дипломатическата работа дадоха формален коктейл по случай националния празник, на който участваха доста сънародници и задгранични посетители - кметове, членове на градския съвет, генерални консули и членове на консулския корпус, представители на еврейски организации, сътрудници и други Коктейлът се организира в знаковата зала " Dorothy Chandler Pavillion " в центъра на града, която се намира наоколо до осветената постройка на общината на Лос Анджелис.

 

През предходната година, по време на първото осветление на постройката на общината на Лос Анджелис, генералният консул Бойко Христов даде обещание самодейността му да се разрасне и да обхване и други значими градове от консулския окръг на генералното консулство. Тази година, в осъществяване на обещанието му, по случай Националния празник на България, в бяло, зелено и алено блестнаха също по този начин един от знаците на Сиатъл – фамозното виенско колело в центъра на града, както и за първи път беше осветена знакова постройка в щата Аризона – тази на общината на столицата Финикс.

 

През м. февруари по време на публично съвещание на градския съвет на Бевърли Хилс, кметът Лили Боси връчи на генералния ни консул в Лос Анджелис Бойко Христов разгласа по случай Националния празник на България - 3-ти март и 80-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората международна война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР