Инициативата е достъпна за куриерските компании от цял святПроследяването на

...
Инициативата е достъпна за куриерските компании от цял святПроследяването на
Коментари Харесай

Google тества проследяване на пратки в търсенето

Инициативата е налична за куриерските компании от целия свят

Проследяването на колета може да стане още по-лесно с търсачката на Гугъл
(снимка: CCO Public Domain)

Гугъл работи по консолидиране на нова забавна функционалност в своята търсачка – опция за клиентите на пощенски и куриерски компании да наблюдават своите колета.

Системата се назовава Гугъл Package Tracking и към момента е в ранен стадий на тестване. Куриерските компании могат да се записват и вземат участие в тестванията, както и да споделят с Гугъл усещанията си за възстановяване на функционалността.

Програмата е налична във всички страни, макар че към момента не е известно кои куриерски компании към този момент са се присъединили в плана и по кое време ще се появи обществена бета версия на услугата.

Така наподобява услугата за следене на колета в Гугъл търсенето
(снимка: Google)

Самата самодейност наподобява доста забавна, тъй като ще разреши, най-малко на доктрина, елементарно следене на пратките. Разбира се, в последна сметка поддръжката на избрана услуга ще зависи от желанието на съответната компания да споделя своите данни с Гугъл.

Освен това на дневен ред е и въпросът със сигурността, защото приключването на данни може да компрометира доста хора. От друга страна, риск крият и проследяващите тракери на куриерите. Може би работата с Гугъл ще усъвършенства този аспект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР