Инициативата Достъпно за вас, която стартира на 15 ноември, се

...
Инициативата Достъпно за вас, която стартира на 15 ноември, се
Коментари Харесай

Икономическият министър посочи при цените на кои продукти има значителни намаления

Инициативата " Достъпно за вас ", която започва на 15 ноември, се развива доста добре. Дори магазини, които не са директно включени в нея оферират избрани артикули на положителни цени. Това изясни министърът на стопанската система Богдан Богданов.

" За нас това е най-важното  – повсеместен резултат за потребителите. Стартирахме с трима сътрудници с 200 обекта в страната. В неделя към този момент сътрудниците бяха 10, а обектите 350. Постигаме резултат в главната продуктова група, която е и главната цел на самодейността ", разясни той, представен от NOVA.

По думите му няма индикация, че пониженията, които са фокусирани в 30-50 продукта, са повлияли на цените на други артикули.

" При избрани артикули като олио, захар и брашно към този момент видяхме обилни понижения ", сподели министърът.

За влизането ни в Шенген

" Конкурентоспособността на Европа е повлияна от това, че България и Румъния не са част от Шенген. Проблемите са доста, от една страна логистични, въпреки това чисто финансови. Вчера видяхме тежкотоварни камиони да чакат по 6 часа, с цел да преминат границата. Чухме и представители на бизнеса, които участваха на конференцията, която организирахме, които споделиха, че техни транспорти изминават тези 7 км от време на време по 3 дни ", изясни Богданов. И добави, че, съгласно него, България и Румъния от дълго време са изпълнили всички свои задължения, с цел да влязат в Шенгенското пространство.

" Двете страни са в топ 5 по растеж на Брутният вътрешен продукт в Европа. Само за първите 9 месеца в годината имаме 3.1 милиарда вложения, което демонстрира, че нашият район ще е в основата на икономическата  сигурност и развиване на Европа ", сподели още икономическият министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР