Инициативата Дни на роботиката“ в Техническия университет представи над 80

...
Инициативата Дни на роботиката“ в Техническия университет представи над 80
Коментари Харесай

Денис Исметов: Роботиката все повече ще навлиза както в индустриализацията, така и в домакинството

Инициативата " Дни на роботиката “ в Техническия университет показа над 80 разработки от цяла България, което е много похвално за софтуерния свят и най-много за учениците и студентите в България. Това сподели ръководителят на Клуба по роботика към Техническия университет в София Денис Исметов в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.

Той означи, че самодейността се организира от 22 години и за първи път показаните планове са били толкоз доста. Разработки са били с друга тема.

" Свързани са с разнообразни бизнес проблеми и модерни проблеми, които би трябвало да бъдат разрешавани. По-голямата част от разработките бяха в спортната роботика, където два робота се състезават изцяло самостоятелно един против различен в няколко категории – мини боеве, следене на линия и 3D лабиринт “, изясни Денис Исметов.

Целта на надпреварата е била да се види равнището на развиване на роботиката по време и след КОВИД пандемията. " Състезанието потвърди, че в тази сфера ползата се е повишил доста и от ден на ден хора са се преориентирали в тези сфери “, уточни той.

Според Исметов роботиката от ден на ден ще стартира да навлиза както в индустриализацията, по този начин и в семейството. " Идеята на роботизацията не е да размени индивида, а да улесни неговото всекидневие и работа, да му помогне в сферите, които съставляват заплаха за човешкото здраве – тежката и химическата индустрия да вземем за пример. Тепърва следва да навлизат от ден на ден разработки на тази тема. Изкуственият разсъдък за броени месеци стана много настояща тематика и продължава да се развива извънредно доста “, съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР