Инициативата DiscoverEU (Открий ЕС) на Винсънт-Имануел Хер и Мартин Шпеер,

...
Инициативата DiscoverEU (Открий ЕС) на Винсънт-Имануел Хер и Мартин Шпеер,
Коментари Харесай

Над 15 хил. младежи от ЕС ще пътуват безплатно с влак, за да опознаят Европа

Инициативата " DiscoverEU " ( " Открий Европейски Съюз " ) на Винсънт-Имануел Хер и Мартин Шпеер, целяща младежи от Европейския съюз, които навършват пълноправие, да пътуват с трен изцяло гратис за един месец в границите на Европейски Съюз, към този момент стартира.

Макар и първичната концепция на двамата германци да е била по-амбициозна, обхващайки всеки един 18-годишен жител на Европейски Съюз и предоставяйки му опцията да пътува в 30 страни, нейната опция е утвърдена от Европейската комисия.

В самото начало на реализацията на концепцията задачата е била да бъде възложен ваучер за билет " Interrail " (билет за неведнъж пътешестване с трен в Европа) като подарък за 18-ия рожден ден на всеки европейски младеж, който да е годен 6 години и да важи за всички страни в Европейски Съюз.

Двамата германци към момента не са се отказали от тази идея, само че досега финансиране е открито единствено за към 15 хиляди младежи, родени сред 2 юли 1999 и 1 юли 2000 година в страна членка на Европейски Съюз, оповестява Европейския юношески портал. Тийнейджърите, отговарящи на тези критерии, имаха опция да аплайват от 12 до 26 юни, а определените на инцидентен принцип бяха осведомени на 28 юни, че печелят билета за пътешестване.

Сегашният план " Discover EU " включва пътешестване в най-малко една и най-много четири страни. То би трябвало да стартира най-рано на 9 юли и да завърши не по-късно от 30 септември, като продължителността му ще е най-много 30 дни.

Ще бъдат покрити пътните разноски само сред самите страни, т.е. билет Париж - Барселона е включен, само че напредване в самата страна (напр. Барселона - Мадрид) се приема за непряк разход. Също по този начин при прекосяване през дадена страна, тя не се смята за една от четирите определени от участника.

 Над 15 хиляди младежи от Европейски Съюз ще пътуват гратис с трен, с цел да опознаят Европа
© Велко Ангелов

Късметлиите, спечелили билет, няма сами или посредством организация да резервират билетите си, а външен реализатор ще се свърже с тях преди пътуването, с цел да провежда самото напредване.

Въпреки че при кандидатстването си младежите избират дали да пътуват сами или като другарска група, доста от независимите участници, даже и от разнообразни националности, се срещат онлайн и възнамеряват дружно да опознаят Европа.

Не единствено с тази цел е основана формалната група във " Facebook ", само че и с цел да окуражи младежите да споделят своите прекарвания в обществените мрежи. Според уеб страницата на плана идната сесия, през която ще се одобряват кандидатури, следва да бъде оповестена през есента.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР