Инициативата Да спасим горите край Аспарухово сигнализираха News.bg за проект

...
Инициативата Да спасим горите край Аспарухово сигнализираха News.bg за проект
Коментари Харесай

Инициатива пази от сеч горските площи над квартал Аспарухово

Инициативата " Да спасим горите край Аспарухово " алармираха News.bg за план във Варна, който планува осъществяване на голям брой сечи в горските региони към града.

Част от плануваните сечи попадали във водосбора на поройните дерета над квартал Аспарухово, предизвикали десетки смъртни случаи и голям брой материални вреди за хиляди жители на Варна през юни 2014 година.

 Новите канали в
Новите канали в " Аспарухово " няма да оказват помощ при наводняване, сигнализират локалните

" Тези уреди са извънредно тесни, това са ненужно изхарчени пари "

От самодейността показват, че съгласно публична публикация, залепена в постройката на горското стопанство във Варна, се планува на 21 август да се организира публично разискване на инвентаризация, горскостопански карти, проекти за ловни действия и запазване от пожари, както и горскостопански проект 2017-2026 на горските територии, които са държавна благосъстоятелност в региона на активност на Държавно горско стопанство Варна, част от Североизточното държавно дружество в Шумен.

В фейсбук страницата на самодейността се приканват всички жители на Варна да защитят зеленото благосъстояние към града, подкрепяйки настояването да не се прави дърводобив в горите над квартал " Аспарухово " през идващите 10 години.



 Природен феномен предизвикал нещастието в
Природен феномен предизвикал нещастието в " Аспарухово " съгласно прокуратурата

Експертизата показва като главен фактор за жертвите и вредите застрояването на западния охраняем канал

От самодейността изясняват, че през 2016 година са изпратили подписка, подкрепена от близо 2 000 души, за преустановяване на сечите в региона. След диалози с представители на Североизточното държавно дружество и неговото поделение Търговско предприятие ДГС Варна деятелите са получили публично мнение, че до края на 2017г. и изработването на новия горскостопански проект сечи няма да бъдат осъществявани в горите край квартал " Аспарухово " с изключение на при последна нужда.

Защитниците на зелените площи към Варна постоянно са проверявали региона за сечи и показват, че от 2015 година до в този момент такива не са осъществявани. " Да спасим горите край Аспарухово " желаят това да остане по този начин и в околните 10 години.

 Снимка 308215
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР