Инициатива за изграждане на нова национална концертна зала бе обявена

...
Инициатива за изграждане на нова национална концертна зала бе обявена
Коментари Харесай

Радев ходатайства за нова национална концертна зала

Инициатива за създаване на нова национална концертна зала бе оповестена през днешния ден в президентството. Сред учредителите на самодейността са Софийската филхармония и Съюзът на българските музикални и танцови дейци. Те бяха персонално посрещнати от президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

„ Представляваща музикален комплекс от огромна акустична зала, няколко по-малки акустични зали, репетиционни и спомагателни пространства и музей на българската музикална просвета, както и образователен комплекс по музикално изкуство “, разяснява ръководителят на Съюза Станислав Почекански.

„ Тук не става въпрос просто за зала. Залогът е доста по-голям – става въпрос за българската просвета и нематериалност, като един от най-важните спойващи детайли за обществото “, сподели президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, представен от БНР.

„ Нашите създатели, които гастролират и работят на най-престижните международни подиуми, заслужават да имат най-накрая нова зала тук, в своята татковина, в която да могат освен пълноценно да репетират и да радват българската аудитория, само че и да имат собствен музикален и културен храм “, добави президентът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР