Инициатива на платформата Гората.бг събра близо 440 хил. лева, които

...
Инициатива на платформата Гората.бг събра близо 440 хил. лева, които
Коментари Харесай

Ангели на доброто! Инициатива събра близо 500 хил. лева за пострадалите села в Карловско

Инициатива на платформата Гората.бг събра близо 440 хиляди лв., които ще бъдат дарени на засегнатите от наводненията семейства в Община Карлово. Всяка наводнена къща в потърпевшите села ще получи по към 2000 лв., според от броя наранени къщи. Даренията ще се дават под формата на ваучери за закупуване на строителни материали и уреди за дома. Ваучерите ще бъдат раздадени до 10 дни.
Прочетете още
„ По предпочитание на потърпевшите и според обективната нужда - даваме приоритет на строителните материали, с опция да се закупят мебели, домакински текстил и други от определената верига.

Даренията предоставяме по равно на всяка от потърпевшите къщи, почти по 2100-2200 лева на къща, броят на къщите се прецизира ”, написаха от Гората.бг на своята фейсбук страница.

Средствата ще бъдат предоставени под формата на ваучери за строителен хипермаркет, който е  добавил 20% към събраните от организацията 367 083,34 лева и общо сумата става 440 500 лева

До момента от Гората.бг са похарчили 46 113,95 лева за платена машинизация (челни товарачи, багери, камионче) - 55 машино/дни, купени 1300 кофи, 600 лопати, 63 строителни колички, 2400 ръкавици, 72 конвектора, незабавни мебели, принадлежности, съдомиялна за публичното хранене в Каравелово, храна за бедстващи животни, платени наеми на изгубили домовете си, както и застраховане на наеми за 12 месеца за фамилии изгубили домовете си, на които оказваме помощ, също и дребен запас.

„ При привършване ще създадем обстоен финансов доклад и ще използван всички документи ”, написаха още от организацията.

Те изказват огромни благодарности на хилядите донори, тъй като без тях положителното нямаше да се случи! Гората.бг благодари и на всички Доброволци, с които дружно изринаха тоновете тиня от стотиците къщи, връщайки вярата на потърпевшите! 

Валидността на ваучерите е 1 година и засегнатите фамилии от наводнените къщи ще получат всичко с безвъзмездна доставка.

В акцията  продължават да се отзовават още хора с желанието да дарят пари или артикули от първа нужда.

Основно учебно заведение от Перник събра сумата от към 1300 лева за помощ за наводнените села. Парите са събрани от деца и родители за 15 септември, вместо букети за учителите. Желанието им е  да ги дарят на потърпевшо учебно заведение или за ученически пособия на засегнатите връстници от Карловско.

Припомняме, че след опустошителните наводнения в карловските села, стотици доброволци от цялата страна се включиха в разчистването и отводняване на потърпевшите къщи, връщайки вярата на хората. Сега още веднъж с помощта на хора с огромни сърца потърпевшите ще имат опция, най-малко отчасти, да възстановят домовете си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР