Инфраструктурата у нас не е адекватна на климата ни, а

...
Инфраструктурата у нас не е адекватна на климата ни, а
Коментари Харесай

Министър Попов: Българската инфраструктура не е адекватна на нашия климат

Инфраструктурата у нас не е съответна на климата ни , а измененията във времето значат по-голям риск от рискови феномени , разяснява екоминистърът Юлиян Попов в ефира на „ NOVA “. Той предвижда по-чести и по-сериозни превалявания в бъдеще.

Вчерашната реакция от страна на кабинета е била съответна , счита министърът, уточнявайки, че заместникът му и министър председателят са отпътували към мястото незабавно. По думите му реакцията е била навременна и мигновена .

„ Вероятно има още една жертва, с изключение на двете, разпознати през вчерашния ден, само че не мога да потвърдя сигурно. Вчера трима души липсваха. Преди да бъде приключен анализът, бих се въздържал да обвиня един човек или фактор за наводненията. Става дума за комплекс от фактори – огромно количество превалявания, реакция към предизвестията, както и застрояванетo “, добави той.

Държавата не финансира задоволително научните проучвания , съобщи министър Попов, изтъквайки, че с цел да бъдат развити изследванията, би трябвало да бъдат по-добре финансово обезпечени.

„ Има софтуерни въпроси, които да бъдат решени, с цел да може да има по-точно определяне на риска от наводнения. Плановете за ръководство на риска от наводнения се сформират въз основата на модели, които би трябвало да се усъвършенстват. Посочени са няколко места по Черноморието, застрашени от наводнения, само че с друга степен. Конкретната територия в Царево е лимитирана и би трябвало да се вкарат нови данни в математическия модел, с цел да бъде по-адекватно “ , съобщи той, добавяйки, че проектите разчитат на исторически данни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР