Инфраструктурата и летището в холандската част на карибския остров Св.

...
Инфраструктурата и летището в холандската част на карибския остров Св.
Коментари Харесай

Ураганът Ирма става все по-опасен, опустоши летище

Инфраструктурата и летището в холандската част на карибския остров Св. Мартин са разрушени от урагана „ Ирма ”, заяви френският вътрешен министър Жерар Колон. Капитан Егберт Стул от холандските Военноморски сили съобщи, че редица основни обекти в холандската част на острова не работят.

Severe damage and destruction at St. Martin airport as #hurricaneIrma crossed the island...#severeweather #IRMA #Irma #StMartin RT:FB pic.twitter.com/ZgxOGb0fTo
— WEATHER/ METEO WORLD (@StormchaserUKEU) 7 септември 2017 година

Няма достъп до летището и пристанището , съществени вреди са нанесени на здания на държавното управление, на болничното заведение и противопожарната работа, извънредно лимитирана е активността на бреговата защита.

[Pictures] St Marteen Airport after #Hurricane #Irma, roof and jetways are badly damaged but rwy seems in good shape (©Marineschepen on YT) pic.twitter.com/1jb72gxgTh
— Flight-Report ✈ (@flight_report) 7 септември 2017 година

Връзката с острова се реализира единствено с военни информационни средства. До момента не се оповестява за жертви в холандската част на острова. „ Основна задача е отварянето на летището, с цел да се провежда доставката на филантропична помощ ”, сподели Стул, чиято военна част е на острова. „ По предварителна информация пистата на летището не е потърпевша ”, сподели холандският капитан. Военните ще се заемат с възобновяване на инфраструктурата, почистване на руините и помощ на локалните поданици.

Current view of the runway at #SXM #TNCM Sint Maarten airport.....#Irma #HurricaneIrma via @kon_marine @DefensieOnline pic.twitter.com/H0qxl12PbZ
— DutchSpace (@DutchSpace) 7 септември 2017 година

Ситуацията се усложнява от това, че в събота островът ще се окаже под въздействието на по-слабия вихър „ Хосе ” . Холандският вътрешен министър Роналд Пластерк изрази вяра, че първите самолети ще могат да се приземят още в петък. В региона са и два кораба на Военноморски сили с филантропична помощ и отряд военни.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ОПУСТОШЕНИТЕ РАЙОНИ СЛЕД ИРМА

„ Ирма ” към този момент удари и островите Синт Естациус и Саба , които са специфични общини на Кралство Нидерландия. „ Щетите там са доста по-малки ”, заяви капитан Стул. На Саба са рухнали доста дървета, а на Синт Естациус е развален пътят сред пристанището и летището.
 Ураганът Ирма БГНЕС
На остров Св. Мартин има две летища, като холандското интернационално „ Принцеса Юлиана ” е един от най-важните транспортни центрове в Карибския район . То е измежду десетте най-опасни летища в света . Във френската част на острова също има малко летище, от което се правят полети за отвърдморските територии на Франция – Гваделупа, Мартиника и Сен Бартелми.

Ураганът „ Ирма “ опустоши карибски остров, пораства броят на жертвите (СНИМКИ)

Отвъдморските френски територии са желано място за отмора на заможни чужденци . Имоти имат английският предприемач Ричард Брансън, съветският милиардер Роман Абрамович, известни артисти и артисти. По тематиката Бахамските острови с най-голямата евакуация в историята си поради урагана Ирма Ураганът „ Ирма ” набира скорост, към този момент е извънредно опасен
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР