Информацията в момента е изключително оскъдна, за да се правят

...
Информацията в момента е изключително оскъдна, за да се правят
Коментари Харесай

Експерти за атентата: Опит за сплашване над главния прокурор

Информацията сега е извънредно нищожна, с цел да се вършат каквито и да е било заключения. Около това мнение се сплотиха специалисти по сигурност пред bTV. 

Като опит за заплашване над основния прокурор - подобен коментар направиха специалисти по сигурност в ефира на изключителните излъчвания на bTV по-рано във връзка случилото се с кортежа.

Според Пламен Василев случаят или е за заплашване, или някаква имитационна бомба

Полковник Славчо Велков съобщи, че случилото се с Иван Гешев би могло да се квалифицира като терористичен акт. 

Според него причинителите на действието са " доста добре готови ". Велков попита и  дали това е съставлява акт на възмездие против личността на основния прокурор, или е деяние против сигурността на страната.

По първични данни е имало гърмеж

Според специалистите кортежът на основния прокурор е бил от два или три автомобила, и не би следвало да има някаква специфична защита по трасето.

“Моето усещане е, че това е или за заплашване, или някаква имитационна бомба. Осколките мъчно биха могли да пробият брониран автомобил, една бомба няма да спре кортежа, сподели специалистът по сигурността Пламен Василев. 

“По-скоро би трябвало да бъдат изяснени нещата и мисля, че органите, които се занимават с следствието, би трябвало доста деликатно да дават отговор на въпроси и да не се изнася непотребна информация по случая, сподели някогашният вътрешен министър Емануил Иванов. 

Само една случайност ги е избавила, сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов

Пред bTV полковник Славчо Велков съобщи, че в случай че се отчетат всички особености, случилото се е изцяло допустимо да се квалифицира като терористичен акт.

“Мощността на гърмежа, мястото на осъществяване и евентуалната цел - личността, както се твърди на основния прокурор. И вероятно, както се твърди в състава на неговия конвой или автомобила му са пътували членове на фамилията му - може да се направи извод, че това е деяние с доста висока степен на социална заплаха ”, сподели Велков. 

Само една случайност е избавила Иван Гешев. Бомбата е била с 3 кг тротилов еквивалент и осколки

По думите му става въпрос за сериозна организация и възможност кортежът да е бил наблюдаван.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР