Информацията в медиите за инцидента с военен самолет Су-25 протече

...
Информацията в медиите за инцидента с военен самолет Су-25 протече
Коментари Харесай

Полк. Любен Лозанов: Дали е руска или западна техника, винаги е възможно авиопроизшествие

Информацията в медиите за случая с боен аероплан Су-25 протече по допустимо най-неприемливия метод. Същевременно в формалното известие на Министерството на защитата всичко беше посочено ясно, тъкмо и правилно.

Това мнение изрази пред БНР полк. Любен Лозанов, с дълготраен управителен опит в сигурността на полетите към Щаба на Военно-въздушните сили.

Пилотът е катапултирал на дребна височина при заход за кацане – най-трудния детайл от полета. Не е докладвал за отвод на машината.

" Или отвод няма, или той е бил в голям недостиг от време, с цел да може да си разреши даже къс отчет. "

При такива авиационни катастрофи аргументите се търсят в авиационната техника, в неин отвод, останалото е човешки фактор – неправилни дейности на летеца, на управлението на полетите, неправилна оценка на метеорологичната конюнктура, разясни полк. Лозанов.

Седалката на този модел аероплан разрешава водачът да се катапултира даже от земята, с цел да бъде избавен, добави специалистът.

" Този аероплан разрешава даже при 0 скорост и 0 височина избавяне на водача. "

Машината е била подложена на дълбока рационализация в Беларус, посочи още военният специалист.

" Няма в авиацията значение самолетът дали е съветски, американски или китайски. Дали е съветска или западна техника, постоянно е допустимо да се получи авиационно произшествие. Зависи главно от поддръжката ", безапелационен е Любен Лозанов.

Поддръжката на авиотехниката у нас е на доста положително равнище, сподели в умозаключение той. Това по думите му е умозаключение както на някогашните ни военни съдружници, по този начин и на сегашните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР