Информацията сподели с медията ни Слави Михайлов, председател на Сдружението

...
Информацията сподели с медията ни Слави Михайлов, председател на Сдружението
Коментари Харесай

Добри хора помогнаха на момче, расло в социална институция, да сбъдне една мечта


Информацията показа с медията ни Слави Михайлов, ръководител на Сдружението на сираците в България. Той сложи въпроса накъде отиват откакто завършат междинното си обучение възпитаниците от обществените институции? Публикуваме писмото му без редакторска интервенция:

" Трябва да се замислим на къде отиват ничиите деца, отгледани в обществените институции в страната, които нямат дом, нямат близки и родинини и занапред им следва да се сблъскат сами с живота? Това е въпрос, който е значимо месеци преди напускането им на обществения център да си зададем и да търсим отговори с цел да могат тези младежи и девойки да имат един по – сполучлив старт в независимият им метод на живот. Стотици са образците през годините на неуспелите девойки и момчета, които не могат да се осъществят пълноценно!

Националното съдружие на сираците в България в лицето на Председателя на Сдружението Слави Михайлов води интензивни диалози с ръководителите на Центрове за настаняване от фамилен вид, които занапред ще би трябвало да изпратят ученици, отгледани и възпитавани в ръководените от тях институции. Такъв е образецът и на 19 годишния юноша Огнян Михайлов от ЦНСТ " Слънце “ град Каспичан, обл. Шумен. Младежът през месец май ще приключи сполучливо междинното си обучение в СУ " Панайот Волов “ град Каспичан и след абитуриентския си бал ще би трябвало да напусне обществената институция. От извършените диалози с Огнян разбираме, че той има предпочитание в този момент до момента в който е в ЦНСТ да приключи шофьорски курсове, което ще му даде опция да бъде още по – сполучлив при намирането си на работа с изключение на междинното обучение, което ще придобие. Огромното предпочитание на Огнян е да остане в Каспичан и там да се осъществя. Причина за желанието му да остане в дребния град е средата, в която е отраснал и отгледан и това, че има по – дребен брат и сестра, които също са настанени за развъждане в Центъра за настаняване от фамилен вид, където сега обитава, както и другари и добра среда с която да поддържа връзка.

Важно е да се означи, че сред него и по – дребните му брат и сестра има мощна прочувствена връзка и са превързани един към различен. Добри хора, тук е моментът да Ви помоля горещо дружно да се обединим и да помогнем на един юноша да има явен път в независимия му метод на живота. Молим Ви горещо да помогнете първоначално със средства нужни за започването на шофьорски курс на младежа в този момент, още до момента в който е в обществения център, молим горещо Ръководството на община Каспичан да окаже подпомагане и поддръжка, посредством обезпечаването на общинско жилище, където да живее Огнян Михайлов.

Силно се надяваме момчето да стартира работа в огромно дружество в града за произвеждане на фаянс с цел да може да посреща потребностите си като наем, режийни разноски, храна и най – значимото да е покрай своите брат и сестра с цел да не се прекъсва мощната прочувствена връзка сред тях. Имам уверението на Екипът на Центъра в лицето на Директорката госпожа Виолета Иванова, че поставят неимоверни старания момчето да не остане на улицата и от морална позиция ще му бъде оказана всякаква поддръжка съгласно опциите да може да има сполучлив старт в живота. Всеки, който може да помогне със средства на Огнян Михайлов за шофьорските курсове и за средства за първите стъпки в живота може да се свърже персонално с Директорката на Центъра госпожа Виолета Иванова на телефон 0895/706040. Вярваме, че положителното го има в нас и ще допринесем с общи старания ориста на един юноша да тръгне към по – положително! "

Дни откакто изпрати писмото си до  Varna24.bg, Слави показа и положителната вест. 

" Директорката на ЦНСТ госпожа Виолета Иванова е направила действия към община Каспичан с молба да бъде настанен възпитаникът и в общинско жилище. Силно се надяваме, че община Каспичан ще помогне съгласно опциите си!

С поддръжката на Цветелина Дочева и Спортен клуб по бокс град Шумен и Автошкола " Ангелов 2012 " ЕООД, град Шумен при започване на месец февруари 2021г. Огнян Михайлов ще бъде включен за започване на шофьорски курс, с помощта на тези положителни хора с огромни сърца.

Пътуването на Огнян от Каспичан до Шумен и назад по - време на провеждането на курса е обезпечено гратис с помощта на сътрудниците ни " БДЖ Пътнически транспорти " ЕООД, които се отзоваха на молбата за подпомагане отправена от Директора на ЦНСТ " Слънце " град Каспичан. Така една фантазия да приключи курс за водач става действителност с помощта на Вас положителни хора! Информираме Ви, че набирането на средства за Огнян продължава с цел да се съберат задоволително, които ще се употребяват за потребности в първите му стъпки от живота.

Не на последно място желаеме да благодарим на всички Вас положителни хора, че подкрепяте и помагате едно момче, лишено от родителска грижа да има сполучлив старт в живота!

БЛАГОДАРИМ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС)! ", написа Слави Михайлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР