Информацията, отречена още преди 5 години от Иван Гешев -

...
Информацията, отречена още преди 5 години от Иван Гешев -
Коментари Харесай

Доклад на Kraken: Притежава ли България $10 млрд. в криптова...

Информацията, отречена още преди 5 години от Иван Гешев - тогава единствено началник на спецпрокуратурата, че България е " арестувала " над 200 000 биткойна през 2017 година,.

Без да се дават детайлности, отчетът показва петте страни, които, съгласно тях, имат най-големи количества от криптовалутата и от таблицата излиза наяве, че България е преди всичко с надзор върху тъкмо 213 519 биткойна, които през днешния ден се равняват на съвсем 10 милиарда $ и съставляват над 1% от всички вероятни " монети " в света.



Докладът, наименуван " Крипто обзор 2021: Преминаване в мейнстрийма " е наличен в блога на Kraken и на цели 126 страници прави преглед за придвижването и цената на криптовалутата, политическите и икономическите опасности пред нея, както и показва някои прогнози за бъдещето й.
За какво става дума?
През 2017 година се организира интервенция българските служби, която е подкрепена от интернационалната проверяваща организация SELEC, в региона на киберпрестъпленията, осъществени посредством компроменитеране на компютърните системи на митниците на страните членки на SELEC за отбягване и икономисване на налози. Информацията за интервенцията тогава е поместена в и точно в нея може да бъде намерено изказванието, че по време на интервенцията " във виртуалното пространство са открити биткойн портфейли с обща стойност от 213 519 биткойни ".

В момента тази страница не е налична на уеб страницата на SELEC, само че може да бъде открита в архива на организацията. Данни за това пристигнаха през днешния ден от проверяващия уебсайт BIRD.BG, които разпространиха информацията и които акцентират, че въпреки остарялата информация да е свалена, в промененото известие сумата да не е оказано с акуратност, то данни за такова конфискуване има.



Освен това, информацията за конфискацията е обявена и в голям брой профилирани за криптовалути уеб сайтове, като големия към днешна дата

В края на декември на същата 2017 година обаче, Иван Гешев като глава на профилирания съд, че следствието на хакерската атака по митниците не е довело до изземването на криптовалута за милиарди. Той тогава споделя, че по време на следствието станало ясно, че нарушителите конфигурирали вирус и са манипулирали данните на митниците за влезнали и излезли камиони на няколко ГКПП-та, източвали са Данък добавена стойност и за тези закононарушения им е заплащано в с биткойни. За един камион - сред 20 и 25 000 евро в криптовалутата, прецизира тогава Гешев. Самата търговия с биткойни обаче не е закононарушение, продължава той.

" И вие можете да си купите съответните устройства, малко са скъпички, харчат ток и може да си копаете, нали? Така че заниманията на хората не ги проверявам. Ако в някаква степен се потвърди, че това, което вие казвате има нещо общо с пране на пари и по този начин нататък, ще проверяваме ", споделя Гешев.

Миналата година от уеб страницата " Бивол " публична информация по ЗДОИ от Министерство на вътрешните работи за възможната конфискация - дали е правилно, по какъв начин се ръководят средствата и по какъв начин се съхраняват. Министерство на вътрешните работи обаче отхвърля информация с аргумента, че " желаните данни съставляват съответна информация от следствие по наказателно произвеждане – следствено дело по разказа на Следствен отдел към Специализирана прокуратура, която управлява следствието. "

Така тематиката заглъхва до през днешния ден, когато BIRD.BG сподели отчета на Kraken. В интерес на истината би трябвало да се означи, че в бележките под линия от борсата демонстрират своите източници и в огромната си част те се базират на медийни изявления и общодостъпни данни, тъй че не е невероятно, в случай че информацията въпреки всичко е погрешна, те са да употребявали препечатаната подправена вест, написа Клуб Z.
Свързани вести Amazon приема заплащане в криптовалута Разбиха „ плантация " за рандеман на криптовалута до Чирпан СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР