Информацията, която получихме от премиера по казуса с изгонването на

...
Информацията, която получихме от премиера по казуса с изгонването на
Коментари Харесай

Вигенин: Целта е да се изгонят определен брой служители на руското посолство

" Информацията, която получихме от премиера по проблема с изгонването на съветските дипломати, се разминава с действителните обстоятелства, конкретизирани през вчерашния ден на председателския съвет. Народно събрание беше въведено в заблуджение във връзка с последователността на дейностите, причинно-следствените връзки. Изводът е, че била сложена цел да бъдат изгонени избран брой чиновници на посолството, след което за една част от тях са търсени аргументи това да се случи. Списъците, предоставени на Министерство на външните работи, не са изцяло правилни. " Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин пред NOVA NEWS.

По думите му е било казано, че на съвещанието на Съвета по сигурността е взето решение за експулсирането на дипломатите, а това не е било истина. " Има съществени подозрения за нарушение на процедурите за взимане на еднолични решения за предоставяне на устни инструкции. По подобен сериозен въпрос това е неприемливо ", изясни той.

Според него Министерство на външните работи би трябвало да стартира разговор с Русия, само че без да се премисля цялото решение. " Самият факт, че 70 индивида се гонят в границите на три дни основава редица проблеми. Далеч по-големи шансове за триумф на договарянията ще има при промяна на кандидатурата за министър председател на Политическа партия. " - изясни Вигенин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР