Информацията, която излезе вчера, за мощно лечение на новия коронавирус

...
Информацията, която излезе вчера, за мощно лечение на новия коронавирус
Коментари Харесай

Лекари в САЩ скептични за дексаметазона като лечение за COVID-19

Информацията, която излезе през вчерашния ден, за мощно лекуване на новия ковид (COVID-19) донесе песимизъм дружно с оптимизма измежду американски лекари, които обявиха, че скорошното евакуиране на авторитетно изследване за COVID-19 ги ​кара да желаят да видят повече данни по въпроса, оповестява " Ройтерс ".

Глобалният напън за намиране на лекарство или ваксина форсира процеса на съобщаване на резултати от изследвания по отношение на новия ковид, подхранвайки объркването за това дали терапиите са се оказали ефикасни. Едно авторитетно изследване във връзка с COVID-19 беше изтеглено по-рано този месец от уважаваното английско здравно списание Lancet поради проблеми с данните.
 Евтиният стероид дексаметазон избавя тежко заболели с ковид?
Евтиният стероид дексаметазон избавя тежко заболели с ковид?

Намалява риска от гибел с 1/3 при пациенти, които са сложени на апаратна вентилация

Изследователи във Англия оповестиха през вчерашния ден, че дексаметазонът, употребен за битка с възпалението при други болести, е понижило смъртността на най-тежко болните от COVID-19 с към една трета и те ще работят за публикуването на цялостните детайлности допустимо най-скоро.

Но часове по-късно най-висшият представител на опазването на здравето в Южна Корея предизвести за използването на лекарството за пациенти с COVID-19 поради евентуални странични резултати.

" Парили сме се и преди, освен по време на пандемията от ковид, само че даже и преди Коронавирус, с вълнуващи резултати, които, когато имаме достъп до данните, не са толкоз безапелационни ", акцентира доктор Катрин Хибърт, която е шеф на отделението за интензивно здравно лекуване в общата болница " Масачузетс " в Харвард.

Хибърт сподели, че оповестените данни ще й оказват помощ да оцени резултатите и да види кои пациенти се възползват най-вече и в каква доза.

" Силно се надявам, че това е правилно, тъй като това би било голяма стъпка напред, с цел да можем да помогнем на нашите пациенти ", сподели тя, само че добави, че в този миг няма да промени практиката.

Стероидите могат да подтиснат имунната система, предизвести доктор Томас МакГин, заместител основен доктор в най-голямата здравна система в Ню Йорк, Нортуел Здраве, където, сподели той пред Ройтерс, лекарите употребяват стероиди за всеки обособен случай.

" Трябва да забележим по какъв начин наподобява изследването, като се има поради актуалната среда на оттегляне ", сподели Макгин. " Само очаквам да видя същинските данни, да видя дали това е преразгледано и ще бъдат оповестени в същински вестник, сподели той.

Професорът по медицина от Университета във Вашингтон доктор Марк Вурфел прикани откривателите да разгласяват данни преди формалната обява.

" Това би било доста, доста потребно във връзка с това да ни помогне да приведем популацията на пациентите си към тях и да решим дали е уместно да използван тази терапия върху нашите пациенти. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР