Информацията към момента е неофициална и непотвърдена от държавното обвинение. Бившият

...
Информацията към момента е неофициална и непотвърдена от държавното обвинение.
Бившият
Коментари Харесай

Неофициално: Кирил Петков е бил извикан на разпит в Софийска районна прокуратура

Информацията все още е неофициална и непотвърдена от държавното обвиняване.

Бившият министър председател не се е явил в прокуратурата. Известно е, че той е в чужбина още от уикенда.

Не е ясно какъв е мотивът за призовката и за кой случай става въпрос.

Само няколко часа по-рано още веднъж Софийска районна прокуратура разгласи, че е образувала досъдебно произвеждане за насила, упражнена по отношение на депутат от 49-ото Народно заседание. Стана ясно, че следствието е за това дали е упражнена насила по отношение на депутата Радостин Василев, огласил обществено записите от партийното заседание на Политическа партия предишния петък. Василев към този момент е дал показания по отношение на формираното досъдебно произвеждане, а тази заран призна, че се опасява за живота си.

Самият той е с полицейска защита още от четвъртък вечерта поради разкритията, които огласи, от които стана ясно, че на съвещанието на Политическа партия се възнамерява чистка в службите, съгласувана с посолства, както и в цялата държавна администрация още в първите две седмици, откакто Николай Денков стане ротационен министър председател. Чува се, че задачата пред министрите ще бъде да махнат хора на ГЕРБ и на президента. В диалозите сред политиците от Политическа партия Кирил Петков замесва и имената на председателката на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен, както и на Шарл Мишел по отношение на приемането ни в Шенген и вкарването ни в еврозоната през заобикаляне на сеща съществуващите правила. Говори се още за " ала-бала " във връзка изборния резултат на ПП-ДБ, които, по самопризнание на гласа, наподобяващ на този на Кирил Петков, действително се движат сред 7 и 10%.

Близо петчасовите записи провокираха скандал и станаха причина ГЕРБ и Мария Габриел да замразят договарянията с Политическа партия, които пък през днешния ден следобяд отиват при президента, с цел да получат управническия мандат като втората по величина политическа група в Народното събрание.

Като скрит план против държавността дефинира чутото от записите вицепрезидентът Илияна Йотова, а министър председателят Гълъб Донев го назова " политически цинизъм ". От ПП-ДБ обаче обясниха, че е естествена процедура да се съгласуват имена на шефове на служби с сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО, а чистката нарекоха " промяна в администрацията " и " рационализация ". Асен Василев пък съобщи, че не се отхвърля от нито една своя дума от записите.

Първоначално от Политическа партия упрекнаха службите за " интензивно мероприятие ", след това стана ясно, че ги е записвал Радостин Василев, а те не отхвърлиха чутото от записите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР