Информацията е съобщена от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, според

...
Информацията е съобщена от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, според
Коментари Харесай

Путин казал на Ердоган, че е готов да преговаря с Украйна при нови условия

Информацията е обявена от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съгласно който Путин и Ердоган са дискутирали въпроса при срещата си в Самарканд, Узбекистан. 

Според думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков във връзка с договарянията правилата на Русия остават непроменени.

 

" Като цяло правилото остава същият, както и всички цели на специфичната военна интервенция. На договарянията беше установено също, че украинската страна изцяло е напуснала преговорната писта. По тази причина специфичната военна интервенция продължава ", сподели Песков.

 

Ердоган продължава да играе ролята на балансьор във войната. Той се опълчи на западните наказания по отношение на Русия, само че осъди военните дейности. С помощта на Турция бе реализирано съглашение с Организация на обединените нации, Киев и Москва за разблокиране на тоновете украинско зърно, които не можеха да изоставен пристанищата в страната поради войната и заплашиха света от продоволствена рецесия. Същевременно обаче Ердоган съобщи преди дни, че Путин е показал пред турския президент предпочитание войната да свърши “възможно най-скоро ”. Дни по-късно разгласи частичната военна готовност в Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР