Информацията, че засилено пристигат бежанци от Сирия, не е вярна,

...
Информацията, че засилено пристигат бежанци от Сирия, не е вярна,
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу опроверга слуховете за засиления бежански поток от Сирия към Турция

" Информацията, че засилено идват бежанци от Сирия, не е вярна ", съобщи Чавушоглу на взаимна конференция с либийската външна министърка Наджла Мангуш. Чавушоглу акцентира, че пунктовете са еднопосочно отворени за да бъде обезпечен достъп на филантропичната помощ: " В тези сложни дни, през които прекосяваме, когато най-вече се нуждаем от взаимност и съдействие, доста съжаляваме, че изразходваме сила, с цел да отговаряме на сходна дезинформация, популяризирана в обществените медии и по разнообразни канали. "

 

Министърът уточни, че въпреки критикуването или опълчването на държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган да е нещо естествено, то " разпространението на погрешна информация, с цел да се предизвика обществеността, евентуално не е доброжелателен метод ". Същевременно Чавушоглу акцентира, че никога не може да става дума за отваряне на пунктове към територии в Сирия, които се намират под контрола на кюрдските бунтовници. Той разясни, че някои пунктове на границата със Сирия са отворени за филантропична помощ на Организация на обединените нации от години, а други са отворени единствено в едната посока за изпращане на филантропична помощ.

 

Турският външен министър заяви още, че към днешна дата в Турция работят 9400 задгранични спасители от 77 страни за почистване на отломките. Либийската външна министърка разгласи на конференцията в Анкара, че Триполи ще отпусне петдесет милиона $ като първи транш за възобновяване на Турция, заяви либийската телевизия Либия ал Ахрар. Мангуш добави, че Либия се гордее със своя екип, изпратен в Турция, с цел да оказва помощ в избавителните интервенции. По думите й на следващия ден от Либия ще дойдат и други екипи от експерти, с цел да се включат в интервенциите след земетресението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР