Информацията, че имунитетът на преболедувалите от Covid-19 е по-слаб от

...
Информацията, че имунитетът на преболедувалите от Covid-19 е по-слаб от
Коментари Харесай

Ето каква е разликата в имунитета след преболедуване и ваксинация срещу коронавируса

Информацията, че имунитетът на преболедувалите от Covid-19 е по-слаб от този на имунизираните, не дава отговор на действителността, сподели основният хигиеничен доктор на Свердловска област Дмитрий Козловских, представен от РИА Новости.

„ Нямаме такива данни, че имунитетът е по-слаб. Нивото на имунитета зависи в по-голяма степен от действието на човешката имунна система и се придобива от болест или посредством използване на ваксина, това като цяло не визира равнището му ", сподели той.

В същото време експертът акцентира, че имунизацията в доста по-лека форма се отразява на организма, защото след преболедуване от Covid-19 доста пациенти имат следствията даже след дълго време.

„ Затова, несъмнено, е по-опасно човек да придобие имунитет посредством болест “, сподели Козловских.

Той добави, че в Свердловска област няма смъртни случаи от коронавирусна зараза измежду имунизираните пациенти.

„ Има единични случаи, когато хора, получили част или целия съставен елемент, за жалост са умряли от съществени съпътстващи болести. Всички тези случаи се проверяват от Министерството на здравеопазването на региона. Ще се вършат изводи, те ще бъдат оповестени обществено “, акцентира той.

Козловских добави, че неимунизираните пациенти се заразяват 13,5 пъти по-често. В същото време той означи, че на процедура няма пациенти в интензивно лекуване, които са били имунизирани преди този момент.

Козловских уточни и изискване за облекчение на рестриктивните мерки, наложени по отношение на пандемията.

„ Според нас при постигане на обсега на имунизацията до 80% от цялото население ще може да се каже, че някои ограничения могат да бъдат поправени “, сподели той.

Ваксинацията остава най-надеждната форма на отбрана. Според министъра на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко делът на имунизираните измежду пациентите с Covid-19 не надвишава четири %, до момента в който по-голямата част от пациентите в лечебните заведения са неимунизирани. В края на септември СЗО разгласи връзката на смъртността от SARS-CoV-2 с отхвърли от превантивна имунизация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР