Информацията, че 4-те партии сме се договорили председателят на НС

...
Информацията, че 4-те партии сме се договорили председателят на НС
Коментари Харесай

Нинова чака проект за споразумение с ПП, ДБ и ИТН, свиква присъствен пленум да го одобри |

Информацията, че 4-те партии сме се договорили ръководителят на Народно събрание да се избира на ротационен принцип и аз да съм първият ръководител, не дава отговор на истината. Тази информация излезе от писмо на една партия, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

За желанията на договарящите партии се разбра от писмо, подписано от основния секретар на ДСБ и изпратено до членовете на Изпълнителния съвет, осведоми БНР. 

Нито едно от имената от Българска социалистическа партия, които се появяват в публичното пространство като министри и зам.-министри, не е правилно, сподели още Нинова. 

Искаме първо да се подпише съдружно съглашение, за нас преди всичко е грижата за хората. Проектът на това съглашение би трябвало да бъде утвърден от Национален съвет, ще свикаме присъствено съвещание другата седмица, когато имаме документът, сподели още Нинова в изказване на " Позитано " 20. 

Очакваме от мандатоносителя " Продължаваме промяната " да свикат политическата среща на четирите партии, с цел да почистим противоречивите въпроси и да проведем политическия диалог, добави тя. А вследствие на тази среща и на експертните решения да се приготви документално съдружно съглашение, с ясно написани задължения и периоди, изясни Нинова.

" Потвърждаваме волята си да поставим старания да има постоянно държавно управление, което да стартира същинската смяна на досегашния модел на ръководство. Показвали сме, че се борим със задкулисието. Ще продължим по този начин и не можем да допуснем да се внушава, че участваме в подмолни диалози или сделки ", добави Нинова. 

Новият ръководител на Народно заседание № 47 би трябвало бъде определен на следващия ден, когато е първото съвещание на новия парламент.

Очаква се до часове да бъде подписано съдружното съглашение между „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “, съобщи пък Андрей Гюров от Политическа партия. Той съобщи, че документът ще бъде реалност преди старта на новото Народно събрание.

В момента текат лидерските договаряния в Народното събрание, надяваме се лидерите да се спогодят и да има настояща формула за съставяне на държавно управление в най-скоро време ", добави депутатът, представен от бТВ. 

Относно възможна ротация на ръководителя на Народното събрание, Гюров уточни, че " на този стадий това е към момента концепция, която се разисква “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР