Информация за нерегламентирано събиране и разделяне на отпадъци в София

...
Информация за нерегламентирано събиране и разделяне на отпадъци в София
Коментари Харесай

Градското развитие на София ще се обсъжда на две събития днес

Информация за нерегламентирано събиране и делене на боклуци в София и екологичните и обществени проблеми, свързани с него е тематиката на втората полемика от поредицата " Диалози за София ", която ще се организира от 18 часа през днешния ден. Два часа по-късно основният проектант на града Здравко Здравков ще показа свършеното от неговия екип за града до момента и какви са проектите му за в бъдеще. Освен това архитектът ще заяви елементи за идния конкурс за нов образ на площад " Света Неделя ".

" Диалози за София " е част от самодейността за основаване на дълготрайна и тактика за развиване на града - " Визия за София ", която се създава от екип от специалисти, управителен от архитектът Любо Георгиев. Диалозите се провеждат взаимно с Форум Гражданско участие/ Citizen Participation Forum с финансовата поддръжката на Столична община, Програма Европа. Събитието ще се организира на 19 юли (четвъртък) oт 18:00 до 19:30 ч. в изложба " Структура " на ул. " Кузман Шапкарев " 9.

В полемиката ще вземат присъединяване специалисти от администрацията, неправителствени организации и бизнеса, както и всички искащи да споделят мнението си жители. Целта е на база да показаната информация да се потърсят вероятните решения на обществения и екологичния проблем с отпадъците.

От 20:30 в културния павилион на посолството на Австрия в България - Fluca, ситуиран на площад " Света Неделя ", проектант Здравков ще показа постигнатото досега от програмата си " София-град на хората ", с която беше определен за поста преди 2 години.

Той ще приказва и за идния конкурс за реорганизация на площад " Св. Неделя ", заданието за който беше оповестено в края на предходната година. То планува пешеходната зона от площад " Света Неделя " да доближи до бул. " Тодор Александров ", а по-късно и до улица " Екзарх Йосиф " при Централни хали.

Наскоро завърши конкурс за цялостна смяна на площада пред Централната жп гара, който беше проведен от самодейност на Здравков. Избраният план на студио " А&А архитекти " планува надземната част да бъде парково пространство, търговски, жилищни, офисни и културни здания с публично налични покриви, на някои от които да има питейни заведения и заведения за хранене. Автомобилите пък ще се движат подземен, откъдето ще минава бул. " Княгиня Мария Луиза ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР