Информация на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за

...
Информация на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ за
Коментари Харесай

Страната бавно се нормализира след пороите

Информация на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за ситуацията в страната, обявена от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Кюстендил

Екипите на пожарникари и спасители са реагирали на 6 сигнала, свързани с усложнената метеорологична конюнктура - наводнени изби и паднали дървета. Нивото на р. Бистрица се намалява.

Перник

В дежурната на пожарната в Перник са получени 41 сигнала за наводнени обекти в града, множеството – изби. На терен работят 6 пожарни екипа, няма застрашени хора.

София

Екипите на ПБЗН са отработили 33 сигнала за наводнени изби и паднали дървета. Няма застрашени хора.

Продължава непрекъснатото дежурство на екипите, които на място следят бент. Суходол. Нивото на водоема, все още е в норма. При нужда се изпуска следено.

Организирано е наблюдението на водоемите които съставляват възможна заплаха за популацията, в случай че прелеят.

Смолян

Продължава оповестеното бедствено състояние на територията на цялата община Смолян. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в правила.

Към момента ситуацията е естествена, водите в речните корита са нараснали, само че няма преливане на водоеми. Направена е организация кметските наместници да наблюдават за равнището на реките.

Малко по-рано бе осъществен оглед на най-застрашените места от заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Екипите на ПБЗН са отработили 6 сигнала - главно наводнени изби.

Със заповед на кмета на община Девин е оповестено отчасти бедствено състояние, считано от 10:00 часа на 03.12.2017 година по отношение на падналите огромно количество превалявания, в резултат на които са се образували свлачища и има пропаднали пътища в с. Триград, с. Кестен, с. Жребево и кв. Настан.

Няма застрашени и бедстващи хора.

Монтана

Пожарникари и спасители са се отзовали на 6 сигнала за наводнени изби. Валежите са спрели, основана е организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.

Кърджали

Организирано е и се поддържа ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР