Информационно обслужване ще изгражда системата за видеонаблюдението в реално време

...
Информационно обслужване ще изгражда системата за видеонаблюдението в реално време
Коментари Харесай

Информационно обслужване ще изгражда системата за видеонаблюдението на вота на 2 април

" Информационно обслужване " ще построява системата за видеонаблюдението в действително време и видеозаснемането след края на изборния ден. Това оповестиха от Министерството на електронното ръководство. 

 

12 130 мобилни устройства, със съответните СИМ карти и стойки би трябвало за бъдат обезпечени за изборите, написа в обществено оповестения контракт. Устройствата би трябвало да имат системата „ Андроид “, само че няма характерни условия за марката на телефоните.

 

„ Информационно обслужване " ще дава отговор и за оборудването, и за системата за ръководство на видеоизлъчването и за съхранението на записите и онлайн достъпа за година. Изискване е системата да може да приема редом 11 800 паралелни видео потока. Излъчването и записа стартират от оповестяването на гласуването за завършило до подписването. А ЦИК увериха, че няма да има видеонаблюдение по време на гласуването на гласоподавателите.

 

IT eкспертът Ясен Танев съобщи пред " Хоризонт ":

 

" Ситуацията е доста неуместна. Вие не може за един месец да извършите нещо качествено, или да го създадат – " Информационно обслужване " би трябвало получат премия за IT компания на годината. Това значи, че би трябвало да бъде бързо, качествено, киберсигурно, в бюджет и това нещо да бъде използвано. Пожелавам им триумф ".

 

6,444 милиона лв. отпусна държавното управление за видеозаснемането по време на изборите. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР