Информационно обслужване отчете една от най-големите кибератаки срещу България.Това е

...
Информационно обслужване отчете една от най-големите кибератаки срещу България.Това е
Коментари Харесай

"Информационно обслужване" отчете една от най-големите кибератаки срещу България

" Информационно обслужване " регистрира една от най-големите хакерски атаки против България.

Това е повода за усложнения достъп до системата за издаване на електронни документи his.bg.
Снимка: bTV
Според предоставените данни офанзивата от вида „ отвод от услуга “ е пристигнала главно от Русия, Съединените щати и Бразилия.

Тези офанзиви имат за цел да спрат достъпа на консуматори до избран уебсайт. Те са лесни за осъществяване, което ги трансформира в пристрастеност за хакерите.

В четвъртък по обед е записано най-сериозното изтегляне на документи. От стартирането на системата при започване на юни са изтеглени към милион и 270 хиляди документа, а единствено от 20 до 22 октомври - над 318 хиляди.
Снимка: bTV
„ Това е най-голямата офанзива, засечена в България. Това значи, че нашите системи работят. Да, имаше закъснение, само че трябваше да настроим нашата отбрана. Поднасяме извиненията си на целия медицински личен състав. Ако бяхме готови, в случай че имаше сходни офанзиви преди, в случай че знаехме за такива размери, можехме да се подготвим по-добре. Извлякохме си поуките. От понеделник чакаме през тази система да стартира да се издава и българският документ за преболедувал с антигенен тест “, съобщи шефът на „ Информационно обслужване “ Ивайло Филипов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР