Информационно обслужване“ изпълни дейностите по компютърната обработка на данните от

...
Информационно обслужване“ изпълни дейностите по компютърната обработка на данните от
Коментари Харесай

Ивайло Филипов: „Информационно обслужване“ извърши компютърната обработка на изборните резултати при пълна прозрачност

„ Информационно обслужване “ извърши дейностите по компютърната обработка на данните от гласуването при цялостна гласност и бистрота. Резултатите са обществено налични и могат да бъдат прегледани и тествани от всеки и към сегашния миг.  Това съобщи изпълнителният шеф на сдружението Ивайло Филипов, който бе изслушан по време на днешното пленарно съвещание на Народното събрание по самодейност на „ Възраждане “, осведоми Българска телеграфна агенция. 

От парламентарната естрада Филипов увери, че екипът на „ Информационно обслужване “ работи с ясното схващане за отговорност, която компанията носи освен в процеса на обработката на резултатите от изборите, само че и за всички планове за страната, по които работи. „ За нас това е идея “, уточни той.

Аргументирайки инициирането на чуването, националният представител от „ Възраждане “ Петър Петров сподели, че партията му разполага с данни, съгласно които в една единствена страна отвън Европейския съюз – Турция, на последните избори на 2 април прогресивно са нарастнали онлайн заявките за откриване на изборни секции. „ Кое тук е забавното? Заявления са подавани освен от Турция, а и от България, а някои от тях са от един IP адрес и един компютър “, разяснява Петров от трибуната. Той попита за какво българските институции „ остават безмълвни “, откакто е установена тази информация. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов добави, че „ голямата част от българското общество не има вяра в честността на изборния развой “. „ То е уверено в това, че българският избирателен развой се манипулира и фалшифицира “, уточни той. Костадинов акцентира, че от „ Възраждане “ не са останали удовлетворени от днешните отговори на шефа на „ Информационно обслужване “ и добави, че от партията ще създадат оферти за промени в посока на това сдружението да стане още по-прозрачна институция.

Във връзка със секциите в югоизточната ни съседка Ивайло Филипов отговори, че единствено няколко са разкрити в резултат на подадените заявки. „ Нямам информация от мои чиновници, че има непозволено или каквото и да е друго зловредно подаване на информация от IP адреси, по отношението на подаването на заявки за откриване на секции. Информацията, която сме дали на службите, е след категорично поискване от тях “, изясни той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР