Информационният сайт на Министерството на финансите за еврото ще струва

...
Информационният сайт на Министерството на финансите за еврото ще струва
Коментари Харесай

Колко ще струва сайтът за еврото у нас

Информационният уебсайт на Министерството на финансите за еврото ще коства 84 000 лева без Данък добавена стойност, съобщи БГНЕС.

Фирма „ Информационно обслужване “ ще сътвори интернет страницата. Предвижда се тя да има и мобилна версия.

На 21 декември 2022 година със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски в размер на 10 млн. лева по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година за финансовото застраховане на процеса по техническата подготовка за въвеждането на еврото в страната ни, както и на информационните действия, свързани с това.

Тръгва уебсайт за приемане на еврото

За осведомителната акция няма да бъде употребен запас от европейските структурни фондове.

В допълнение следва да се означи, че има процедура Европейската комисия да подкрепя осъществяването на осведомителната акция за еврото, провеждана от държавата-кандидатка за еврозоната.

 istock istock
От МФ означават, че досега няма контрактувани и разплатени средства по Комуникационната тактика.

„ Няма медии, които да са получили средства по Комуникационната тактика към началото на февруари 2023 година Предвид разходването на обществен запас, при реализацията на информационната тактика ще бъдат спазени наредбите на Закона за публичните поръчки “, декларират от финансовото ведомство.

Националният проект за въвеждане на еврото включва и информационна тактика. Информационната акция за въвеждане на единната европейска валута у нас ще бъде ориентирана към даване на точна, налична. разбираема, навременна и всеобхватна информация до всички жители.

България си беше сложила за цел да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 година През последните месеци като че ли страната ни загуби нужното движение за реализирането на тази стратегическа цел, с която България ще стане дефинитивно пълновръстен член на европейското семейство. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР