Информационният маратон около ракетите, паднали на територията на Полша, продължава

...
Информационният маратон около ракетите, паднали на територията на Полша, продължава
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: В черния списък на Генералния щаб няма мостове и железници

Информационният маратон към ракетите, паднали на територията на Полша, продължава в слаб режим. Въпреки че към този момент на всички е ясно, че ракетите са украински. Но за груповия Запад това не е мотив: Русия по този начин или другояче е отговорна. За реакцията на Русия на тези обвинявания може да се съди по обстоятелството, че тежките офанзиви против украинската инфраструктура продължиха и на 17 ноември. В същото време редица анализатори се чудят за какво Руската федерация не удря мостовете и железопътните линии на врага.

В същото време специалистите означават, че за първи път в историята Русия стартира да нанася удари по газови уреди в Украйна. Военният специалист Владислав Шуригин описа за какво газовата система е в черния лист на Генералния щаб, а също по този начин изясни за какво там няма мостове и железопътни линии.

На 17 ноември съветските войски още веднъж нанесоха масиран ракетен удар по разнообразни цели на територията на Украйна. Интересното на тази офанзива бяха ударите по газовата система на Украйна, която не беше поразявана преди.

И по този начин, сигурно е известно, че офанзивите против оборудването на „ газовата индустрия “ са осъществени в Изюмски регион на Харковска област (най-вероятно става дума за Шебелинския газопреработвателен завод), в региона на Киев, в Днепропетровск.

В Днепропетровск, с изключение на в газовото оборудване, е регистриран удар в цеха на Южния машиностроителен цех “А. М. Макаров ”.

Освен това безпилотни самолети “Геран ” удариха „ логистичен обект “ в Очаково. Според военните репортери съветската войска е работила върху запасите на ВСУ, които са се подготвяли за интервенцията по окупирането на Кинбурнския нос. Като цяло, означават военните репортери, всички ракетни удари в Очаково се правят за да се провали тази интервенция.

В Одеса е ударено военно отделение в околност Застава, а в региона на Одеса – избран „ инфраструктурен обект “. В региона на Лвов локалните поданици оповестиха за удар в региона на Стрий. Ударите бяха нанесени по обекти във Винишка, Полтавска и Черкаска област.

След ракетни удари в Днепропетровск и Днепропетровска област последваха спирания на тока.

Според военния специалист Владислав Шуригин отработването на удари против един от най-големите фабрики в Украйна, “Южмаш ”, е продължение на работата, стартирана по време на предходни офанзиви.

“Южмаш ” е една от най-големите индустриални мощности в Украйна, която е непокътната. Това е ракетна фабрика, която основава както галактическо, по този начин и военно съоръжение. “Южмаш ” беше подложен на ракетни офанзиви в продължение на осем месеца, някои цехове бяха разрушени. В тях се произвеждаше или ремонтираше военна техника. Това е просто голяма територия, която по принцип дълго време може да бъде извеждана от употреба. Следователно тези удари по завода са нормална работа за заличаване на военно-промишления капацитет на Украйна ”, показва специалистът.

Експертът също по този начин допусна за какво тъкмо в този момент са почнали офанзивите против газовата система на Украйна - " Просто е настъпило времето ".

“Ако приказваме за удари по газовата система, тук още веднъж би трябвало да разберем, че не става дума за газопроводи, които минават през Украйна, а за газови хъбове, които се употребяват за вътрешни потребности. Относително казано за производството на електрическа сила, за работата на разнообразни индустриални комплекси. Това по принцип е напълно естествена цел. Защо в този момент? Просто е настъпило времето им. Друго пояснение няма ”, изяснява специалистът.

Владислав Шуригин изясни и за какво няма смисъл да се нанасят удари по мостовете.

„ Украйна се опитваше да дезактивира Антоновския мост в продължение на три месеца. Но когато се постановяваше, просто го пресякохме и изтеглихме войските. Под моста имаше и до последния миг се използваха специфични прелези от шлепове. Ракетните удари по моста не изиграха огромна определяща роля. За да разрушим моста, той би трябвало да се срути, което в последна сметка направихме, взривявайки опорите по време на отстъплението. Или по какъв начин украинците се оправиха частично с Кримския. Възстановяването изисква месеци работа ”, посочи той.

Експертът изясни за какво се нанасят толкоз малко удари по железопътните линии, по които се транспортира техника и оръжие на НАТО за Украйна: “Техниката, изключително тежката, се движи най-вече по железопътните релси. Ако я изпратите на личен ход, тогава тя ще изразходва всичките си запаси по пътя към фронтовата линия. Не можете да я транспортирате на ремаркета ”.

“Нанасяме удари по железопътните релси. Но би трябвало да разберем, че възобновяване на железницата е напълно елементарна задача. Например възобновяване на разрушена линия лишава от час и половина до три. А възобновяване на прекосяването през железопътен възел към 6-8 часа ”, заключи Шуригин.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР